Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pernille Harder efter Uefa-dom: Vi er tæt på ny aftale

Med skrivebordsnederlaget til Sverige lever Danmark fortsat i VM-kvalifikationen, og det vækker glæde.

Pernille Harder tror på en ny permanent aftale med DBU inden så længe. Reuters/Yves Herman
Pernille Harder tror på en ny permanent aftale med DBU inden så længe. Reuters/Yves Herman

Danmark halser efter Sverige i VM-kvalifikationen i kvindefodbold, efter at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) torsdag fældede dom i sagen om Danmarks afbud til de to nationers kamp i oktober.

Uefas disciplinærudvalg taberdømte Danmark med 0-3, men udelukkede ikke holdet fra VM-kvalifikationsturneringen. Som sådan kan både Dansk Boldspil-Union (DBU) og spillerne se fremad.

Det er en konflikt mellem de to parter, som var årsag til afbuddet.

»Vi er tæt på at have en ny aftale på plads sammen med DBU, og nu drejer det sig om, at vi kigger fremad,« siger Pernille Harder i en pressemeddelelse.

»Sportsligt bliver det selvfølgelig vanskeligt af Uefas pointstraf, men vi tager udfordringen op og vil gøre alt for at spille os til VM,« siger landsholdsanfører Pernille Harder.

Fra DBU lyder meldingen i pressemeddelelsen på lettelse over afklaringen.

»Vi er tilfredse med, at vi nu har en afklaring fra Uefa. Hele sagen er opstået på en beklagelig baggrund, men kendelsen betyder, at vi efter alt for meget konfliktsnak nu kan se fremad,« siger elitechef i DBU Kim Hallberg.

Også han hæfter sig ved, at sanktionen betyder, at Danmark stadig selv afgøre om VM-billetten kommer i hus.

Med Uefa-dommen er Danmark tre point efter Sverige i kvalifikationsgruppen, men har en hjemmekamp mod svenskerne til gode.

»Nu skal vi arbejde for at genrejse euforien fra i sommer og fortsætte udviklingen af både kvindelandsholdet og pige- og kvindefodbolden i Danmark, og det kan vi heldigvis holde fokus på nu,« siger Kim Hallberg.

Ud over bødestraf og pointtab har Uefa givet DBU en betinget straf, som betyder, at hvis Danmark igen udebliver fra en kamp inden for de næste fire år, udløser det udelukkelse fra Uefas landsholdsturneringer.

Næste kamp for Danmarks kvindelandshold i fodbold er kampen mod Ukraine i april.

Sagen er dog ikke nødvendigvis slut endnu.

Chef for Sveriges kvindelandshold Marika Domanski Lyfors udtrykker forundring over Uefas dom, og svenskerne vil nu overveje at gøre brug af muligheden for at anke i forhold til eventuelt at forsøge at få Danmark idømt en hårdere straf.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.