Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Overenskomst kommer alle fodboldspillere til gode«

Der er stor tilfredshed over den nye overenskomst i dansk fodbold.

En ny overenskomst i dansk fodbold faldt på plads natten til fredag.
En ny overenskomst i dansk fodbold faldt på plads natten til fredag.

Fronterne har været skarpt trukket op og retorikken hård undervejs, men efter den ny overenskomst i dansk fodbold natten til fredag endeligt faldt på plads, så er der åbenbart ikke længere nogen sure miner at finde hos nogen af parterne.

I hvert fald ikke udadtil, hvor først klubbernes repræsentant, Divisionsforeningen, gav udtryk for sin glæde over forhandlingsresultatet, og hvor Spillerforeningen fredag formiddag troppede op med en stor tilfreds over udfaldet af forhandlingerne, der sluttede kl. 3.30.

»Vi er rigtig tilfredse med, at der nu kommer højere pensioner, højere mindstelønninger og øremærkede midler til efteruddannelse i vores uddannelses- og jobaktiviteter i 4player,« siger AaBs Patrick Kristensen, medlem af Spillerforeningens forhandlingsudvalg, i en pressemeddelelse.

»Det kommer alle spillere til gode, men vi er især glade for, at også de nederste i hierarkiet kommer til at mærke til forbedringerne.«

I løbet af ugen har der været historier fremme om spillere fra især FC København, der har lagt pres på egne forhandlere fra Spillerforeningen - blandt andet ved at have sendt et hemmeligt brev med FC Københavns spillertrup som afsender - fordi ønsket om at spille næste uges Champions League-kvalifikationskampe har været så brændende. Brevets eksistens blev bekræftet af FC Københavns Mathias 'Zanka' Jørgensen sent torsdag, inden forhandlingsresultatet var endeligt.

Hvis forhandlingerne var brændt sammen torsdag, kunne det have endt i en strejke, hvis konsekvens kunne have været, at AaB, FC København og FC Midtjylland skulle stille med amatørspillere til de forestående playoff-kampe om pladser i henholdsvis Champions League og Europa League.

Opfordringen fra FC Københavns spillere er ikke blevet adresseret i pressemeddelelsen fra Spillerforeningen, hvor Patrick Kristensen i stedet fremhæver, at spillerne har stået sammen:

»For os spillere har det været afgørende, at vi forhandlede som en samlet enhed. Derfor var det en kæmpe hjælp, at spillere som for eksempel Mathias Zanka fra FCK, Thomas Kahlenberg fra Brøndby og en masse andre sad med i forhandlingerne på vores side af bordet. I alt var der faktisk 20 professionelle spillere tilstede ud i de sene nattetimer, og det betød meget for os i forhandlingerne.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.