Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Oprah kan blive hans redning

Hos TV-vært vil Lance Armstrong tale løs om dopinghelvedet.

Lance Armstrong skal lette sit hjerte hos den kendte TV-vært Oprah Winfrey.
Lance Armstrong skal lette sit hjerte hos den kendte TV-vært Oprah Winfrey.

Selve hans fremtid er på spil, når Lance Armstrong om otte dage sætter sig i interview-stolen over for tv-værten Oprah Winfrey.

Den syvdobbelte Tour-vinder, der i efteråret fik frataget alle sine titler, står over for en af sit livs vigtigste præstationer. Interviewet med Oprah Winfrey kan gøre to ting for den detroniserede cykelrytter. Enten sikre ham tilgivelse og atter lukke ham ind i offentlighedens varme. Eller støde ham endnu længere ud i kulden. Det sidste er ikke så mærkeligt. Til gengæld er Oprah Winfrey den eneste, der kan gøre det første.

»Oprah Winfrey er kæmpestor i USA, og hun har masser af tilhængere, der følger hende nærmest religiøst. Hun er en verden i sig selv og kan skabe eller genrejse karrierer i løbet af et enkelt program,« siger Martin Ellermann, der er USA-redaktør på magasinet Ræson.

I går kom det frem, at Lance Armstrong nu giver sit første åbenhjertige interview, siden dopingsagen stødte ham fra tronen. Siden sagen eksploderede, er han blevet frataget sine syv Tour de France-titler, og tidligere holdkammerater har fortalt, hvordan sejrene blev grundlagt på heftige doping-fiflerier.

Vil tale ud

»Armstrong vil kommentere på den påståede dopingskandale, beskyldningerne om snyd og sigtelserne for at have løjet om brugen af præstationsfremmende stoffer i løbet af hans velkendte cykelkarriere,« lyder det i pressemeddelelsen fra Oprah Winfreys produktionsselskab.

Ud over at blive sendt på Oprahs egen tv-kanal, OWN, bliver interviewet streamet til resten af verden via internettet. At det netop bliver tv-ikonet Oprah Winfrey, der får det eftertragtede interview, er ikke nogen tilfældighed.

»Det er helt klassisk. Det er der så mange andre syndere, der har gjort før. Tiger Woods blandt andet. Man vælger at tale ud hos landets moderfigur, der kan tilgive, og Oprah er den største,« forklarer Martin Ellermann.

Interviewet foregår ifølge pressemeddelelsen hjemme hos Lance Armstrong i Austin, Texas.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.