Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OL i Tokyo bliver tre gange dyrere end forventet

Tokyo smider 45 milliarder kroner mere i budgettet for OL i 2020 i den japanske hovedstad.

Arkivfoto. Tokyo smider 45 milliarder kroner mere i budgettet for OL i 2020 i den japanske hovedstad.
Arkivfoto. Tokyo smider 45 milliarder kroner mere i budgettet for OL i 2020 i den japanske hovedstad.

Udgifterne til at afholde OL i Tokyo i 2020 bliver ved med at stige.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I sidste uge fortalte Yuriko Koike, der er guvernør i Tokyo, at byen er nødt til at bruge mange flere milliarder, end der oprindeligt var budgetteret med.

I slutningen af december fortalte arrangørerne ellers, at OL cirka ville komme til at koste 12,4 milliarder dollar, hvilket nogenlunde svarer til 74,3 milliarder kroner.

Men fredag fortalte Yuriko Koike, at byen vil spendere 7,5 milliarder dollar, hvilket cirka svarer til cirka 45 milliarder kroner, yderligere.

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) vurderer, at den store ekstraudgift ikke direkte kan forbindes med OL, men at det er nogle infrastrukturelle forbedringer, som byen alligevel var nødt til at investere i før eller siden.

Da Tokyo blev tildelt OL i 2013, lød budgettet på en tredjedel af den pris, som det nu ser ud til at komme koste byen at være vært i 2020.

Ved OL i Rio i 2016 lød det endelige budget på cirka 78 milliarder kroner, men nogle mener, at det nærmere kom til at koste 120 milliarder kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.