Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Officielt: Paris og Los Angeles får OL i 2024 og 2028

IOC har onsdag officielt tildelt Paris og Los Angeles verdens største sportsbegivenhed.

Frankrigs hovedstad, Paris, bliver vært for OL i 2024, mens legene i 2028 afholdes i den amerikanske storby Los Angeles.

Det blev onsdag vedtaget på Den Internationale Olympiske Komités (IOC) kongres i Peru.

Det er første gang i historien, at IOC udnævner to OL-værtsbyer på en gang.

Aftagende interesse for at afholde verdens største sportsbegivenhed er hovedårsagen til, at der på IOC-kongressen i Lima som noget nyt er udpeget to OL-værter.

Storbyer som Hamburg, Rom, Budapest og Boston valgte tidligt i processen at trække sig som værtskandidater for OL i 2024, så valget til sidst stod mellem Paris og Los Angeles.

Herefter opstod tanken om, at tildele de to storbyer et OL hver.

Normalt udpeges OL-værter syv år før legene, men Los Angeles får hele 11 år til at forberede sig til byens tredje sommer-OL.

Eftersom Paris i 1924 var vært for OL, har flere i IOC ment, at det var naturligt placere legene i den franske hovedstad i 2024 for at markere 100-året.

Los Angeles strittede længe imod, når byen blev nævnt som en mulig vært i 2028, men det lykkedes til sidst IOC-toppen at få talt den amerikanske storbys buddelegation på plads.

Los Angeles var også vært for sommerlegene i 1932 og 1984.

Det er en dyr fornøjelse at være vært for OL. Flere tidligere værtsbyer har sat storstilede byggerier i gang op til OL, og bagefter har der ikke været en plan med de store idrætsanlæg.

Los Angeles vil langt henad vejen gøre brug af allerede eksisterende idrætsfaciliteter, mens Paris vil placere OL-konkurrencerne centralt i byen, så faciliteterne kan benyttes efter OL.

For fire år siden blev Tokyo valgt til OL-vært i 2020 i konkurrence med Madrid og Istanbul.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.