Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt projekt skal forløse potentialet i kvindefodbold

Kvindefodbold i Danmark skal have yderligere vind i sejlene, mener DBU og Kvindedivisionsforeningen.

Fortuna Hjørring er blandt Danmarks bedste kvindefodboldhold, og man håber på flere tilskuere og mere opmærksomhed de kommende år. Arkivfoto. Scanpix/Henning Bagger
Fortuna Hjørring er blandt Danmarks bedste kvindefodboldhold, og man håber på flere tilskuere og mere opmærksomhed de kommende år. Arkivfoto. Scanpix/Henning Bagger

København. Til sommer skal det danske kvindelandshold i fodbold til EM i Holland, og det har skabt lidt mere interesse omkring kvindefodbold.

Men der er stadig et kæmpe uforløst potentiale på den nationale scene, mener Dansk Boldspil-Union (DBU) og Kvindedivisionsforeningen, som repræsenterer klubberne.

- Dansk kvindefodbold oplever lige nu medvind med gode resultater for kvindelandsholdet, der til sommer spiller med i EM-slutrunden i Holland, siger medlem af DBU's bestyrelse Mette Bach Kjær til unionens hjemmeside.

3F-ligaen, der er landets bedste række for kvinder, skal eksponeres mere, og det skal et nyt udviklingsprojekt i samarbejde med DBU og klubbernes repræsentant hjælpe med at få i gang.

- Potentialet er langt større end de resultater, vi har nået indtil nu, lyder det fra Kvindedivisionsforeningens formand, Jan Borre, ifølge dbu.dk.

- Derfor retter vi nu initiativerne mod selve Kvindeligaen, hvor Kvindedivisionsforeningen er tiltænkt en mere synlig rolle i fremtiden.

Projektet løber et år, og målet er et nyt totalkoncept for 3F-Ligaen til lancering fra 2018/2019-sæsonen, hvor der sker en stigning inden for både tilskuertal, sponsorater og TV-dækning.

Man vil indhente erfaring fra blandt andet Europas største kvindeligaer, medieverdenen, herreklubberne og potentielle kommercielle partnere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.