Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt kæmpeunderskud i Chelsea

Chelsea afleverede i slutningen af december deres regnskab for sæsonen, og igen var der underskud på bundlinjen. Der er stadig langt til drømmen om, at klubben kan løbe rundt af sig selv.

Klubben afslørede i sidste måned, at underskuddet var på hele 446 mio. kroner, sammenlignet med et beskedent overskud på 12,5 mio. kroner året før. Det var første gang klubben kunne præsentere et overskud med Roman Abramovich som klubejer.

Det store underskud kan forklares ud fra ganske få faktorer. Lønningerne fortsatte deres himmelflugt, mens det tidlige exit i Champions League ramte TV-indtægterne hårdt. Chelsea havde oven i købet et overskud på transferaktiviteter på 131 mio. kroner, men det var altså ikke nok til at hive det samlede resultat i plus.

I noterne til regnskabet er der også interessante oplysninger. Chelsea har brugt hele 505 mio. kroner på spillere, siden regnskabsåret sluttede den 30. juni. Willian og den unge hollænder Marco van Ginkel står for størstedelen af det beløb, og klubben har samtidig kun indkasseret 6 mio. kroner i transferindtægter.

Indtægterne på kampdage er faldet med 63 mio. kroner til 638 mio. kroner i forhold til forrige år, mens TV-indtægter faldt fra 1,02 mia. kroner til 951 mio. kroner.

Derudover har Chelsea brugt 36 mio. kroner på fratrædelsesgodtgørelser, som formentlig er tilfaldet Roberto Di Matteo, der blev fyret i løbet af sæsonen.

Chelsea har i løbet af regnskabsperioden oplevet en stigning på 19 procent i kommercielle indtægter, mens omsætningen på 2,3 mia. kroner kun er faldet marginalt. Desuden kan Chelsea glæde sig over, at den nyligt underskrevne 10-årige kontrakt med Adidas til en værdi af 2,7 mia. kroner, først bliver indregnet i de kommende regnskabsår.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.