Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny Uefa-lov begrænser præsidentens regeringstid

Fremover vil en Uefa-præsident kun kunne bestride posten i tre perioder a fire år, meddeler forbundet.

Det skal ikke længere være muligt for en præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) at gro fast i stillingen.

Da sloveneren Alexander Ceferin i september blev valgt til ny præsident for Uefa efter den skandaleramte Michel Platini, var det med løfter om at reformere forbundet.

Et af de første tiltag er nu sat i søen. Uefa meddelte torsdag, at en ny lov er på vej, som betyder, at Uefas præsident fremover maksimalt kan sidde på posten i tre valgperioder, altså maksimalt 12 år.

- Jeg er meget tilfreds med, at eksekutivkomitéen gav enstemmig opbakning til reformerne, som jeg anser som værende essentielle for at styrke Uefa, siger Ceferin ifølge Reuters.

Reglen om begrænsningen på præsidentembedet er en af flere reformer, som nu skal vedtages endeligt på en kongres 5. april i Finland.

Svenskeren Lennart Johansson havde 17 år som præsident for Uefa fra 1990 til 2007, men lignende regeringsperioder vil altså ikke kunne forekomme i fremtiden.

Både Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og Uefa har været blandet ind i adskillige sager om korruption de senere år, og forbundenes præsidenter har været indblandet.

Tidsbegrænsningen på præsidentposten kommer i kølvandet på, at både Platini og tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter er blevet dømt i forbindelse med den store korruptionsskandale, der har klæbet til især Fifa i et par år.

Blatter nåede 17 år på toppen af Fifa, hvor han opnåede en solid magtposition, inden han sammen med Platini blev udelukket fra al fodbold.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.