Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny situation på landsholdet: Alle øjner deres chance

Åge Hareides indtog betyder, at alle spillere øjner deres chance, siger Jannik Vestergaard og Thomas Delaney.

Jannik Vestergaard fik 90 minutter i det første opgør ved Kirin Cup i Japan, hvor landsholdet tabte 5-6 til Bosnien efter en afgørelse på straffespark. Tirsdag venter Bulgarien. Scanpix/Nils Meilvang
Jannik Vestergaard fik 90 minutter i det første opgør ved Kirin Cup i Japan, hvor landsholdet tabte 5-6 til Bosnien efter en afgørelse på straffespark. Tirsdag venter Bulgarien. Scanpix/Nils Meilvang

Werder Bremen-profilen Jannik Vestergaard havde svært ved at bide sig fast på landsholdet under Morten Olsen. Med Åge Hareide på trænerbænken er vejen pludselig blevet en del kortere.

Den 23-årige midterforsvarer beretter, at stemningen under Kirin Cup i Japan har båret præg af, at de fleste spillere føler, at de har en chance for at spille sig ind i nordmandens startopstilling.

Det fylder til gengæld ikke så meget, at landsholdet er inde i en skidt stime med blot en enkelt sejr i de seneste ni kampe.

- Der ville nok have været en anden stemning, hvis vi havde vundet alle ni.

- Men der er samtidig en glæde og motivation over, at alle er startet på nul, og at man i hvert træningspas har mulighed for at vise sig frem, siger Jannik Vestergaard på et pressemøde før tirsdagens kamp mod Bulgarien.

- Der er stor konkurrence om pladserne, og det er kun positivt. Så må vi arbejde os derhen, hvor vi forhåbentlig får vundet, så vi har bedre forudsætninger i VM-kvalifikationen, siger Bremen-spilleren.

Også Thomas Delaney fornemmer, at der er kommet endnu mere kamp om startpladserne end tidligere.

- Det er et nyt setup, og der er mange nye spillere. Ingen føler sig sikre her. Vi spiller for os selv og for at lære Åges taktik endnu bedre, siger FC København-spilleren.

Både Delaney og Jannik Vestergaard ville naturligvis gerne have været i gang med de sidste forberedelser til EM lige nu, men kvalifikationen glippede under Morten Olsens ledelse.

Nu er Åge Hareide kommet til med mange nye idéer. Blandt andet forsøger nordmanden at indspille et tremandsforsvar, wingbacks og to angribere oppe foran.

Fredagens kollaps i anden halvleg mod Bosnien viste, at holdet endnu har lidt arbejde foran sig, før VM-kvalifikationen begynder til efteråret.

- Vi havde gerne spillet en EM-slutrunde nu, men der er mange ting, vi skal have på plads, så vi kan spille en bedre kvalifikation, end vi gjorde sidst, siger Jannik Vestergaard.

- De her ture, kampe og træningspas er vigtige, og så kan det da godt ske, at det har været en lang sæson, og at der måske var bedre opgaver at se frem til, men vi er motiverede og har masser af glæde. Det er mit indtryk fra træningen og første halvleg mod Bosnien.

- Nu skal vi spille 90 minutter mod Bulgarien, så vi står så stærkt som muligt, når VM-kvalifikationen går i gang, siger midterforsvareren.

Selv om landstræner Åge Hareide har givet udtryk for, at han helst vil benytte sig af de samme spillere for at få de nye principper ind på rygraden, så bekræfter nordmanden, at man kan kæmpe sig i startopstillingen til træning.

- Ja, man kan godt spille sig på. Hvis jeg vælger de samme 11, så gør jeg det, fordi vi modsat klubhold ikke har så mange træninger til at få spillet folk sammen, siger Åge Hareide.

- Men jeg skal også have et skyggehold, som kan fylde positionerne ud, og for at de har en chance for at klare sig, så skal de også have en mulighed.

- Vi har skiftet nogle af dem ind, og måske skal vi give nogle af dem 90 minutter. Det er en balancegang, siger nordmanden.

Opgøret mod Bulgarien ved Kirin Cup spilles tirsdag morgen klokken ni dansk tid.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.