Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny Brøndby-træner fokuserer mest på spillet uden bolden

Tirsdag indleder spillerne i Brøndby træningen under Alexander Zorniger, og her står der genpres på programmet

Alexander Zorniger træner for første gang Brøndby tirsdag formiddag, når spillerne møder ind efter ferie. Free/Brøndby If
Alexander Zorniger træner for første gang Brøndby tirsdag formiddag, når spillerne møder ind efter ferie. Free/Brøndby If

Brøndby. De fleste fodboldtrænere har klare planer for, hvordan holdet skal reagere med bolden ved fødderne. I Brøndby bliver fokus dog først og fremmest på, hvordan holdet reagerer i sekunderne efter et boldtab. Her skal genpresset nemlig sidde lige i skabet.

Det siger klubbens nye cheftræner, Alexander Zorniger, på et pressemøde på Brøndby Stadion.

- Jeg har brug for modige spillere, som ikke er bange for at lave fejl. Fejl vil blive en del af vores spil.

- Jeg elsker Pep Guardiola, han er en utrolig træner. Hans måde at spille er med bolden, men vores vigtigste udtryk bliver uden bolden. Det er okay at lave fejl med bolden, men det handler om, hvordan vi reagerer, efter vi har tabt bolden, siger Zorniger.

Han fortæller, at Brøndby vil arbejde ud fra en 4-3-1-2-formation uden bolden, mens det i højere grad vil ligne 4-4-2, når Brøndby har bolden.

Tyskeren fortæller også, at han ud over sin velkendte ungarske assistenttræner, Tamas Bodog, også tager en analytiker med til Brøndby.

Det danske sprog bliver dog en udfordring. Indtil videre kan han tælle til ti og sige ordet "genpres".

- Sprog er en vigtig del for mig. Jeg vil gerne kunne snakke med spillerne, staben omkring holdet og folk i klubben. Jeg ser det som en ny mulighed at skulle lære et nyt sprog, siger Zorniger.

I første omgang havde Zorniger sagt nej til at blive træner i Brøndby, men siden blev han overbevist om, at klubben og ham ville være et godt match.

Tyskeren passer perfekt til klubbens ønske om, at superligaholdet får det bedste presspil i Danmark. Det siger Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech.

- Vi har set os om efter en træner, der kan give os det udtryk, vi gerne vil have på banen. Vi vil gerne have et godt teamwork og et højt presspil.

- Den stil, tror vi, appellerer til vores fans og til vores spillere, siger sportsdirektøren.

Selv om Zorniger mandag har første arbejdsdag, er det først tirsdag, tyskeren skal på græs, når spillertruppen møder ind efter 15 dages sommerferie.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.