Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nicolas Kiesa er rystet over dødsulykke i motocross

Nyheden om den 24-årige motocross-kører Kasper Lynggaards død har ramt hårdt i det danske motorsportsmiljø. En af dem, der lige nu sidder tilbage uden ord, er Nicolas Kiesa.

Den tidligere Formel 1-kører har i de senere år set meget til Kasper Lynggaard rundt omkring på de danske motocrossbaner - og de to har også talt meget sammen på Facebook. Faktisk havde de en aftale om at ses allerede på tirsdag:

- Vi har skrevet meget sammen på Facebook. Ja, faktisk så sent som i den her uge. Vi kørte sammen for ti dage siden og havde faktisk aftalt at skulle køre igen på tirsdag. Jeg er sgu lidt tom nu. Det kom lidt tæt på, siger han og peger på, at det rammer ekstra hårdt, fordi Kasper Lynggards død blot er en blandt mange motorsportsfolk inden for de senere år. Blandt andet døde den danske racerkører Allan Simonsen under årets udgave af Le Mens:

- De her ulykker sker desværre så tit. Jeg har det med at omgive mig med folk, der dyrker ekstreme sportsgrene. Så det sker lidt ofte, at jeg får de her kedelige meldinger om dødsfald, om folk der ender i rullestole og om folk, der brækker ryggen. Jeg synes, jeg er blevet læsset med de her nyheder den sidste periode. Jeg er ved at være lidt hårdt ramt. Nu må der godt komme en lang periode, hvor der ikke sker nogen noget.

- Jeg har normalt et ret godt filter, men det er sgu blevet lidt slidt. Det er lige som om, man bliver slået det samme sted hver gang. Du får nyheden, forsøger at behandle den, og så kommer der en ny. Det er hårdt. Man når ikke rigtig at komme videre, siger han og understreger i samme ombæring, at Kasper var en meget atypisk person i motorsportsmiljøet:

- Hvis man er på det niveau, som Kasper var på, så er man normalt lidt, måske ikke egoistisk, men meget for sig selv. Det var Kasper ikke. Han snakkede med alle og var utrolig let at komme hen til.

- Jeg er først begyndt at køre cross, da jeg holdt op med at køre bilræs. Og vores venskab blev indledt med, at jeg spurgte, hvordan han tog nogle sving. Og så lærte han mig ellers bare en masse. Hvordan man sad, hvordan man kørte. Han stillede sig ud på banen og fortalte, jeg sad for langt fremme. Han var en meget åben person.

- Han var også ekstremt dedikeret. Motocross kræver en enorm selvdisciplin i træning, fysisk træning og diæt. Men Kasper havde et helt klart mål. Det var at blive den bedste. Det var meget tydeligt, siger han og fortæller, at Kasper Lynggaards Danmarksmesterskab i motocross fra 2013 med al tydelighed viser, hvor stort et talent han var:

- Han var ekstremt talentfuld. Men vinder ikke bare et DM i motocross. Det er ekstremt dygtige folk, der kører i Danmark. Der er adskillige folk, der før har stillet op til VM. Fra hvor jeg står, lignede han én, der kunne blive professionel og leve af det. Det fortæller det hele.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.