Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

NBA-spillere bliver bedre og bedre til at ramme kurven

23.749 gange har spillerne i NBA lavet tre point på forsøg fra distancen i denne sæson, og det er rekord.

James Harden fra Houston Rockets har 250 gange lavet tre point på forsøg fra distancen i denne NBA-sæson. Scanpix/Troy Taormina / Arkiv
James Harden fra Houston Rockets har 250 gange lavet tre point på forsøg fra distancen i denne NBA-sæson. Scanpix/Troy Taormina / Arkiv

New York. Basketballspillerne i den nordamerikanske liga NBA bliver tilsyneladende bedre og bedre til at ramme kurven.

For sjette sæson i træk har ligaen slået rekord for antallet af succesfulde tre-points-forsøg.

Natten til lørdag nåede antallet op på 23.749 forsøg, der har udløst tre point.

For at et skudforsøg belønnes med tre point i stedet for to, skal basketballspillerne afslutte bag tre-points-linjen, der i NBA er placeret 7,24 meter fra kurven.

I sidste sæson blev der lavet tre point 23.748 gange i NBA, og i år er der en pæn chance for, at antallet kan runde milepælen på 25.000, inden sæsonen er omme.

Udviklingen har taget fart de senere år. 2009/10-sæsonen var første gang, at NBA-spillerne nåede over 15.000 succesfulde tre-points-forsøg. Det er blot to år siden, at man krydsede grænsen på 20.000.

En af årsagerne til stigningen er, at langt flere hold end tidligere har gode langskytter. Det betyder, at der bliver forsøgt langt mere med skud fra distancen, og desuden er præcisionen øget med 1,5 procent over de seneste tre sæsoner.

James Harden fra Houston Rockets er den mest scorende tre-point-skytte i NBA med 250 succesfulde forsøg i denne sæson.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.