Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Andersen i Hall of Fame-finalen

Den pensionerede danske NFL-kicker Morten Andersen er kommet endnu et skridt nærmere football-udødelighed.
Den pensionerede danske NFL-kicker Morten Andersen er kommet endnu et skridt nærmere football-udødelighed.

Den pensionerede danske NFL-kicker Morten Andersen er kommet endnu et skridt nærmere football-udødelighed.

Sent torsdag amerikansk tid var Morten Andersens navn blandt de 15 finalister til optagelse i NFLs Hall of Fame, da de blev annonceret direkte på NFL Network. 1. februar, dagen før Super Bowl 48 spilles, afsløres det, om den danske kicker er en af de mindst fem koryfæer, der får en buste i Hall of Fame i Canton, Ohio, ved den årlige ceremoni i august.

Kun én kicker, Jan Stenerud, er indlemmet i Hall of Fame, og derfor spås Morten Andersen en svær vej til Canton.

- Jeg synes, det er svært at forsvare at optage en kicker, der kun kommer på banen måske fem gange i løbet af en kamp, i forhold til en forsvars- eller angrebsspiller, der spiller meget mere, lød det fra Hall of Fame-medlem Rod Woodson, der selv var forsvarsspiller, torsdag aften på NFL Network.

Elliot Harrison, der blandt andet dækker Hall of Fame for NFLs hjemmeside, var anderledes optimistisk på danskerens vegne, før de 15 finalister var kendt.

- Ja. På et eller andet tidspunkt kommer Morten Andersen til at gøre Jan Stenerud, den hidtil eneste spiller, der nogensinde er sluppet videre til Hall of Fame udelukkende som kicker, selskab i Canton, skrev han i en vurdering af de 25 semifinalister på nfl.com.

De andre 14 finalister omfatter blandt andre manden med rekorden for flest sacks i en enkelt sæson, Michael Strahan, der vandt Super Bowl med New York Giants i 2008 og overraskende blev sorteret fra sidste år, Charles Haley, der har fem Super Bowl-sejre som spiller, og Tony Dungy, den første sorte træner til at vinde en Super Bowl.

Blandt dem, der blev sorteret fra, var ekstræneren Jimmy Johnson, der førte Dallas Cowboys til to Super Bowl-triumfer i begyndelsen af 90erne og Terrell Davis, der var med til at vinde Super Bowl med Denver Broncos i 1998 og 1999.

En spiller er først valgbar til Hall of Fame fem år, efter han spillede sin sidste kamp. Sidste år var danskeren valgbar for første gang og var dengang en af 25 semifinalister. Denne gang slap den 53-årige dansker, der har scoret flere point end nogen anden i NFLs historie og sidder på et hav af andre rekorder, igennem nåleøjet.

Morten Andersen, der igennem sin karriere spillede for New Orleans Saints, Atlanta Falcons (ad to omgange), New York Giants, Kansas City Chiefs og Minnesota Vikings, spillede sin sidste kamp i december 2007 og indstillede officielt karrieren i december 2008. Året efter blev han indlemmet i New Orleans Saints’ Hall of Fame.

Det er et panel bestående af 46 journalister fra hele USA, der afgør, hvem der optages i Hall of Fame.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.