Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mogens Palle forklarer boksecomeback med at ville hjælpe Markussen

Mogens Palle gør ifølge sig selv comeback som promotor i boksesporten for at hjælpe Rudy Markussen med at få et fair beløb for at møde Patrick Nielsen.

Søndag aften gik der et brag gennem dansk professionel boksning.

Boksesportens mest betydningsfulde skikkelse herhjemme, 81-årige Mogens Palle, gør comeback som promotor ved at tilbyde at stå som arrangør for 'danskerbraget' mellem Rudy Markussen og Patrick Nielsen.

Det bekræfter Mogens Palle over for BT, hvor han også fortæller, hvorfor han i samarbejde med den tidligere europamester Hans Henrik Palm tilbyder at arrangere den mulige danskerduel.

»Jeg hjælper Rudy Markussen i denne her sag, for han står uden manager eller nogen til at hjælpe sig. I den anledning har jeg hjulpet og rådet ham. Det er såmænd det, der er sket. Og så har jeg givet ham et klart bedre tilbud for at bokse end Nisse Sauerland,« siger Mogens Palle over telefonen fra hjemmet i Bagsværd.

Tilbuddet Mogens Palle og Hans Henrik Palm har lagt foran de to boksere lyder således: Rudy Markussen og Patrick Nielsen får hver 100.000 euro (omkring 750.000 kr.) for kampen. Bokserne kan så indbyrdes blive enige om, at vinderen tager alle pengene, eller de kan fordele dem mellem sig i procentforholdet 60-40, eller hvad de kan blive enige om. Det bekræfter den nye promotorduo hver især til BT.

Mogens Palles og Hans Henrik Palms tilbud ligger dermed langt højere end de 60.000 euro (små 450.000 kr.), som Nisse Sauerland ellers vil betale Rudy Markussen for at stille op mod Patrick Nielsen. Rudy Markussen fortalte tidligere søndag, at han har accepteret Mogens Palles tilbud og nu venter på Patrick Nielsen.

Mogens Palle fortæller dog, at det er usikkert, om hans comeback som promotor bliver til mere end denne ene kamp.

»Det kan jeg ikke sige noget om nu. Det afhænger også af Hans Henrik Palm. Det er jo i samarbejde med ham, at vi har givet bokserne et tilbud.«

Det er ingen hemmelighed, at Mogens Palle og den tyske promotor-virksomhed med brødrene Nisse- og Kalle Sauerland ikke kan udstå hinanden. Men Mogens Palle afviser, at han bevidst udfordrer tyskernes monopol på det professionelle danske boksemarked for at genere dem.

»Det er ikke nogen provokation fra min side. Det drejer sig om penge, og så vil jeg gerne hjælpe Rudy med at få det, han har krævet i sin tid af Sauerland for at bokse kampen,« siger Mogens Palle.

Han forudser dog, at Team Sauerland-brødrene vil gøre deres for at stå i vejen for, at han og Hans Henrik Palm ender som arrangører af 'danskerbraget'.

»Men det kan jo nu pludselig være, at bokseren (Nielsen, red.) bliver beordret til at få kolde fødder. Det handler ikke om at sikre Rudy eller Patrick gode penge for Sauerland, så der skal nok opstå problemer. Jeg er sådan set ligeglad med at lave kampen. Jeg vil hjælpe Rudy, mens Patrick Nielsen garanteret ikke er vant til at få den slags penge. Men Sauerland er jo velkommen til at byde over,« forklarer Mogens Palle.

Hans Henrik Palm fortæller til BT, at han er med i projektet for at skabe en spændende boksebegivenhed for boksere og publikum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.