Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

MMA-verdenen hylder dansker for stort knockout

MMA-kæmperen Damir Hadzovic vandt i weekenden på et knæ-knockout. Det har gjort danskeren til et stort navn.

STOCKHOLM 20170528 Danmarks Damir Hadzovic vid MMA-galan UFC Fight Night Stockholm i Globen. Foto: Maja Suslin / TT / kod 10300. (Foto: 10300 Maja Suslin/TT/Scanpix 2017)
STOCKHOLM 20170528 Danmarks Damir Hadzovic vid MMA-galan UFC Fight Night Stockholm i Globen. Foto: Maja Suslin / TT / kod 10300. (Foto: 10300 Maja Suslin/TT/Scanpix 2017)

Den danske Mixed Martial Arts-kæmper Damir Hadzovic har gjort sig bemærket flere steder i verden efter et knockout i weekenden.

Den 30-årige dansk-bosnier vandt over polske Marcin Held ved et stort stævne i Stockholm arrangeret af den amerikanske organisation Ultimate Fighting Championship (UFC).

Hadzovic stoppede kampen i tredje runde, da han afværgede et angreb mod sine ben med et knæspark.

Knockoutet bliver på Twitter udråbt som en kandidat til årets bedste af flere store MMA-stjerner som Chris Cyborg.

Flere førende MMA-hjemmesider er enige, og efter stævnet i Stockholm belønnede UFC ham også med en bonus på 50.000 dollar (333.000 kroner) for "aftenens præstation".

I forvejen havde Hadzovic med sin deltagelse og sejr over Marcin Held sikret sig 20.000 dollar (133.000 kroner).

MMA-kæmperen betegnede i sidste uge kampen mod Marcin Held som "vind eller forsvind" for ham i UFC-regi efter et nederlag i debuten for et år siden.

»Sejren betyder alt. For mig var det vind eller forsvind.«

»Selv om jeg har kontrakt på fire kampe med UFC, så kan de annullere den, hvis man ikke leverer. Så det var jeg forberedt på.«

»Nu endte det med, at jeg vandt. Men jeg vandt ikke kun - jeg leverede varen og et knockout, der er gået verden rundt,« siger Damir Hadzovic om den massive omtale.

»Folk bliver ved med at tagge mig, og mine sociale medier bliver ved med at eksplodere,« fortsætter han.

Typisk får kæmperne i UFC 10.000 dollar (67.000 kroner) for at stille op til deres første kampe i UFC - der falder yderligere 10.000 dollar, hvis man vinder.

Herefter hæves pengene fra kamp til kamp og kan ende i millionbeløb.

Damir Hadzovic vurderer, at sejren kan bane vejen for en endnu mere lukrativ aftale med UFC.

»Kontrakterne har en udløbsdato, og jeg håber snart den udløber. Så vil UFC tilbyde mig en ny kontrakt, der starter på et endnu højere beløb.«

»Nu vandt jeg og går automatisk op i løn,« forklarer han.

Damir Hadzovic har allerede gjort sig klart, hvad en del af de mange præmiepenge fra Stockholm skal bruges til.

Hver dag pendler han frem og tilbage med toget fra Hvidovre til træning både morgen og aften i København.

»Det er nederen at tage den tur, og jeg skal skifte tog undervejs, inden jeg skal gå resten af vejen. Det tager altid 40-45 minutter. Det suger meget energi, og man bliver skør af det.«

»Nu har jeg vundet 50.000 dollar ud over min løn. Jeg er en glad mand, og nu skal jeg have en bil. Det har jeg manglet,« siger han.

Damir Hadzovic forventer, at han skal i aktion igen i UFC om tre-fire måneder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.