Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Milliarderne fosser ud af Fifa

Fifa tabte 2,6 milliarder i 2016. Underskuddet ventes større i 2017. I 2018 ventes stort plus på grund af VM.

Fifa-præsident Gianni Infantino kunne fredag præsentere et stort underskud i fodboldforbundets regnskab for 2016. Scanpix/Fabrice Coffrini
Fifa-præsident Gianni Infantino kunne fredag præsentere et stort underskud i fodboldforbundets regnskab for 2016. Scanpix/Fabrice Coffrini

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har svært ved at tjene penge i de år, hvor forbundet ikke har gavn af entréindtægter i forbindelse med VM-slutrunder.

Fifa kunne fredag i Zürich præsentere et underskud for 2016 på 369 millioner dollar, hvilket svarer til cirka 2,6 milliarder kroner.

Forbundet forklarer det store tab med udgifter til den omfattende efterforskning af korruption i Fifa, men også en række dyre og dårlige investeringer og nye regnskabsregler har kostet på kistebunden.

Underskuddet er dækket af Fifas store pengetank, der stadig er god for over en milliard dollar.

I 2017 forventes det, at fodboldforbundet vil miste et beløb i omegnen af 3,4 milliarder kroner.

Underskudstendensen vil vende i 2018, hvor Fifa får store indtægter for salget af billetter til VM i Rusland.

Med de forventede billetindtægter næste år vil Fifa samlet set komme ud af en fireårig cyklus med én VM-turnering med et overskud. Derfor er der ingen grund til bekymring, lyder det fra Fifa.

Af regnskabet for 2016 fremgik det også, at Fifa-præsident Gianni Infantino fik lidt over ti millioner kroner i årsløn. Det er mindre end halvdelen af den løn, som hans forgænger på posten, schweizeren Sepp Blatter, fik.

Fifas administration er fortsat under opbygning, efter at en stor korruptionsskandale prægede forbundet i 2015 og 2016.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.