Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mikkel Hansen får bøde for skub til kvindelig kontrollør: DHF appellerer

Den danske delegation afviser, at Mikkel Hansen skulle have skubbet til en kvindelig EHF-delegeret.

Mikkel Hansen har ikke skubbet til en kvinde, siger han.
Mikkel Hansen har ikke skubbet til en kvinde, siger han.

Zagreb. Dansk Håndbold Forbund (DHF) har appelleret en bøde på 4000 euro, som forbundet er blevet tildelt efter håndboldherrernes semifinale mod Sverige i fredags.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) anklager den danske spiller Mikkel Hansen for at have skubbet til en EHF-delegeret på vej ud til pausen.

Den kvindelige kontrollør ville forhindre danskerne i at forlade banen ad den forkerte udgang.

- Vi var på vej ud i korridoren bag dommerbordet, men fik at vide, at vi skulle gå ud i den ene ende af banen, siger DHF's sportschef, Morten Henriksen.

- Da vi kom derned, fik vi at vide, at vi skulle gå ned i den anden ende, og det overholdt vi ikke. Derfor får vi en bøde på 4000 euro (ca. 29.700 kroner), og i den bøde er der en påstand om, at der skulle have været noget råben og noget skubben. Det er ikke sandt. Derfor har vi appelleret bøden, siger han.

Hovedpersonen Mikkel Hansen er også temmelig uenig i EHF's udlægning af sagsforløbet.

- Vi har vores egen version. Og den er naturligvis anderledes, end at jeg skulle have skubbet en kvinde. Der var lidt problemer i forhold til, hvor vi skulle gå ud henne. Jeg gik ud, der hvor jeg gik ind. Det gav mening, for det var der, vores omklædningsrum var. Der stod en dame foran, men jeg har hverken skubbet eller sagt noget som helst, siger Mikkel Hansen.

Bødens størrelse er det dobbelte af den straf, som den kroatiske landstræner Lino Cervar fik, da han under en kamp trak en hviderussisk modspiller i trøjen.

En forseelse, som den danske lejr finder langt mere skadelig for håndboldsporten.

- Det er en lille smule pinligt. Det sætter det hele lidt i perspektiv, gør det ikke?, spørger Mikkel Hansen.

DHF har sidste indsigelsesret i sagen 7. februar. Herefter vil EHF tage stilling til appellen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.