Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Ruslands sportsminister involveret i dopingsnyd

ARD melder, at Ruslands sportsminister er direkte involveret i den omsiggribende dopingskandale.

Den tyske tv-station ARD hævder at have beviser for, at Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, er direkte involveret i dopingsnyd. Reuters/Tatyana Makeyeva
Den tyske tv-station ARD hævder at have beviser for, at Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, er direkte involveret i dopingsnyd. Reuters/Tatyana Makeyeva

Dopingskandalen i Rusland fortsætter med at vokse. Som seneste skud på stammen afslører tyske ARD i en dokumentarudsendelse onsdag, at Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, er direkte involveret i dopingsnyd.

Det tyske medie fortæller i en foromtale af programmet, at det har dokumenter, som viser, at sportsminister Mutko har forhindret offentliggørelsen af en positiv dopingprøve fra en russisk fodboldspiller.

TV-stationen melder også, at den har optagelser af trænere, som er udelukket for livstid, der fortsat træner topatleter.

- Det Internationale Atletikforbunds taskforce, som er blevet præsenteret for programmets researchmateriale, har informeret os om, at researchen var "et meget alvorligt anliggende" såvel som en "hastesag" og repræsenterede en "dyb bekymring", skriver ARD i en meddelelse.

TV-stationens afsløringer af doping i Rusland har afstedkommet undersøgelser og indrømmelser.

Ruslands sportsministerium har dog ikke kommenteret beskyldningerne mod sportsminister Mutko direkte, og han har ikke været til rådighed for en reaktion.

Sportsministeriet konstaterer, at det forstår, at doping er et stort problem på verdensplan, og at ministeriet samarbejder med Det Internationale Antidopingagentur (Wada) om at reformere antidopingarbejdet i Rusland.

Det er endnu uklart, om Ruslands atletikudøvere får lov at deltage ved OL i Rio, efter Rusland blev suspenderet af Det Internationale Atletikforbund i november.

OL-skæbnen afgøres efter planen den 17. juni.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.