Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: FIFA overvejer at flytte skandale-VM

Det var daværende FIFA-boss Joseph Blatter, som kunne annoucere Qatars VM-sejr tilbage i 2010.
Det var daværende FIFA-boss Joseph Blatter, som kunne annoucere Qatars VM-sejr tilbage i 2010.

Fodbold-VM i 2022. I ørkenstaten Qatar. I december...

Det er skrækscenariet, som blev en realitet, da FIFA besluttede, at verdensmesterskaberne i verdens største sportsgren skulle finde sted midt i en ørken – højst sandsynligt i julemåneden - i 2022.

Nu afslører det tyske medie Focus Online, at verdensfodboldforbundet FIFA måske trækker deres kontroversielle beslutning fra 2010 tilbage.

Det tyske medie henviser i sin artikel til informationer fra den saudiske idrætsminister, Turki Al-Sheikh. Han oplyser, at to VM-alternativer fundet - England og USA - og det vil blive besluttet i sensommeren i år, hvorvidt et af de to alternativer skal i spil i stedet for Qatar som VM-værtsnation i 2022.

Årsagen til denne vilde kovending skulle være den skarpe kritik, der har været rettet mod det opsigtsvækkende valg af Qatar som VM-vært. Særligt afstemningsprocessen har kastet kritik og korruptionsanklager af sig.

En FIFA-rapport og afsløringer i den store tyske avis Bild har vist, at der er sket mistænkelige ting, som har været med til at stemme VM til Qatar – herunder ulovlige betalinger til flere FIFA-bosser.

Ifølge Focus Online spiller den diplomatiske krise mellem Qatar og Saudi-Arabien også ind. En krise, som også De Forenede Arabiske Emirater og Egypten har kastet sig ind i.

Ifølge mediets oplysninger, så er det sandsynligt, at det i september besluttes, at VM i Qatar skal droppes, og det i stedet skal tildeles enten England eller USA.

Det er ikke kun VM i Qatar, der har kastet FIFA ud i en pressestorm. Også valget af Rusland som værtsnation til sommer har skabt negative overskrifter.

Det har fået FIFA til at ændre afstemningsprocedure. Fremover er det ikke kun de 24 lande i den såkaldte eksekutivkomite, der skal beslutte, hvor VM skal afholdes, men samtlige 211 medlemslande.

I december 2017 erkendte FIFA-præsident Gianni Infantino, at alt nok ikke var foregået efter bogen i forbindelse med tildelingen af VM i 2018 og 2022.

”Desværre er der en dårlig fortid, men vi er nødt til at lære og til at se fremad nu . Vi organiserer i Rusland det bedste VM nogensinde, og så vi organiserer i 2022 i Qatar det bedste VM nogensinde," sagde den schweiziske FIFA-boss.

Gianni Infantino klar til møde med Vladimir Putin, som har hjulpet med at skaffe VM til Rusland til sommer.
Gianni Infantino klar til møde med Vladimir Putin, som har hjulpet med at skaffe VM til Rusland til sommer.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.