Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

McLaren-kollega mener, Magnussen kan presse Button

McLarens faste testkører, Gary Paffett, tror Kevin Magnussen har farten til at udfordre Jenson Button i den kommende Formel 1-sæson.
McLarens faste testkører, Gary Paffett, tror Kevin Magnussen har farten til at udfordre Jenson Button i den kommende Formel 1-sæson.

McLarens faste testkører, Gary Paffett, tror, at Kevin Magnussen har farten til at udfordre Jenson Button i den kommende Formel 1-sæson.

Hvis Kevin Magnussen sætter sig i sin lejlighed nær London og McLarens hovedsæde i Woking og nedfælder en tjekliste over succeskriterier for sin debutsæson i Formel 1, så er der helt sikkert ét punkt, der topper listen: Kør for alt i verden hurtigere end Jenson Button.

Det interne styrkeforhold hos McLaren mellem den 21-årige dansker og den tidligere verdensmester kan nemlig blive helt afgørende for, om Kevin Magnussen får mere end blot en enkelt sæson hos det engelske topteam.

Og her står den unge Formel 1-debuttant med gode kort på hånden. Det vurderer McLarens faste testkører, briten Gary Paffett.  

- I sidste sæson, hvor kørerne (Button og Perez, red.) var nogenlunde lige hurtige, var det som, de ikke rigtig pressede hinanden internt på holdet. Men det tror jeg virkelig, at Kevin kan tilføre, siger Paffett til Autosport og fortsætter:

- Med det, vi har set fra ham indtil nu, virker han ekstremt hurtig.    

Uagtet Kevin Magnussens uomtvistelige talent i racerbil står der et stort spørgsmålstegn ud for danskerens McLaren-racer med nummer 20 på fronten: Vil hans manglende erfaring blive et problem?

Gary Paffett ser dog ingen faresignaler i forhold til den unge dansker. 

- Kevin mangler løbserfaring i Formel 1, men vi har set over de seneste to sæsoner i World Series, hvor meget han har ændret sig som kører, siger han.

Gary Paffett hæfter sig især ved Kevin Magnussens udvikling som racerkører de seneste to sæsoner i Renault World Series 3,5. Her var danskerens første år en skuffelse, hvor Magnussen for ofte endte i uføre med konkurrenter, og derfor ikke scorede point.

Men i den netop overståede sæson var Kevin Magnussen fuldstændig suveræn og vandt mesterskabet i overlegen stil.

- Han har stadig meget at lære i Formel 1, men han er meget hurtig, er god til at lære og han ændrer også på sig selv for at blive bedre, siger Gary Paffett om Kevin Magnussen.

Den danske Formel 1-kører får første gang muligheden for at prøve kræfter med sin McLaren-racer, når de fleste Formel 1-teams tester de nye biler i dagene fra den 28. til 31. januar på Jerez-banen i Spanien. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.