Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

McLaren-chef roser Magnussen og giver Button kritik

Ron Dennis langer ud efter Kevin Magnussens teamkammerat.
Ron Dennis langer ud efter Kevin Magnussens teamkammerat.

McLarens ubestridte chef opfordrer Kevin Magnussens teamkammerat til forbedre sin kørsel, mens han i samme sætning roser den danske Formel 1-debutant.

Ron Dennis ord er lov hos McLaren.

Det ved den erfarne motorsportschef. Alligevel giver han nu de igangværende spekulationer om Jenson Buttons fremtid nyt.

Det sker, fordi McLaren-topboss i engelske medier mandag udtrykker opsigtsvækkende utilfredshed med Kevin Magnussens teamkammerats præstationer i denne sæson.

Ron Dennis' udmelding om 34-årige Jenson Buttons kørsel må i samme moment være betryggende læsning for Kevin Magnussen i forhold til hans egen fremtid hos McLaren. 

- Jeg er sikker på, at Kevin er et stort 'wake-up call' for Jenson, og på nogle områder tænker du: Storartet, vi foretog et rigtig godt valg med Kevin. Men omvendt siger du også: Kom nu, Jenson, du er tidligere verdensmester, og en ting du kan gøre kontinuerligt - og bør gøre - er at slå din teamkammerat, siger Ron Dennis ifølge Daily Mail.

I den forgangne uge begyndte flere medier, inklusiv BT, at bringe historier om, at Ron Dennis og McLaren går med tanker om at hente en ny kører til teamet i 2015.

Det vil i så fald betyde, at enten Kevin Magnussen eller Jenson Button ryger ud. Men indtil videre synes Jenson Buttons fremtid at være mere usikker end den 21-årige danskers. 

Ron Dennis lægger nemlig ikke skjul på, at han forventer sig mere af Jenson Button i den resterende del af sæsonen.

- Vil jeg have ham til at gøre mere? Selvfølgelig vil jeg det. Han er en højt betalt grandprix-kører, siger Ron Dennis og tilføjer: 

- Jo, vi giver ham ikke den bedste bil, og ja, det vil være meget svært for ham at vinde i den for at sige det mildt. Men han kunne gøre sin del, og så må Kevin gøre det så svært for ham som muligt.

Jenson Buttons kontrakt med McLaren udløber ved udgangen af 2014, og blandt andre Ferraris Fernando Alonso sættes i forbindelse med teamet.

Hvordan Kevin Magnussens aftale er strikket sammen med McLaren, er hemmeligt, men kan danskeren give sin rutinerede teamkammerat baghjul i resten af 2014, ligner han, med Dennis' udtalelser in mente, et sikkert valg til den ene racer i 2015.   

McLarens ledelse med Ron Dennis i spidsen vil dog endnu ikke be- eller afkræfte, hvordan deres kørersammensætning ser ud i den kommende sæson, hvor Honda bliver teamets nye motorleverandør.

- Vi håber altid på, at de bedste kørere, der er tilgængelige, ønsker at køre vores biler, fortæller Ron Dennis og griber fat i et andet rygte om, at han forhandler med Lewis Hamilton om et skifte fra Mercedes og tilbage til McLaren.

- Nøgleordet er 'tilgængelighed', fordi folk har kontrakter, og det ønsker vi at respektere. Men hvis Lewis var i en position, hvor han kunne køre for os næste år, ligesom mange andre topkørere i den position, så ville vi elske at have ham om bord.   

Næste Formel 1-grandprix køres på Silverstone-banen i den kommende weekend.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.