Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Maratonarrangør tror på løbsrekord i København

Flere løbere fra Kenya og Etiopien kan slå løbsrekorden ved CPH Marathon på søndag, mener arrangøren.

Omkring 3.000 personer deltager i KMD Ironman Copenhagen søndag den 24. august 2014.De skal svømme 3, 8 km i lagunen ved Amager Strand, cykle 180 km i Nordsjælland, hvorefter de slutter med et marathon i Københavns gader, der har mållinje ved Christiansborg.
Omkring 3.000 personer deltager i KMD Ironman Copenhagen søndag den 24. august 2014.De skal svømme 3, 8 km i lagunen ved Amager Strand, cykle 180 km i Nordsjælland, hvorefter de slutter med et marathon i Københavns gader, der har mållinje ved Christiansborg.

Søndag skydes den 38. udgave af Telenor CPH Marathon i gang på Islands Brygge, og skal man tro arrangøren, er der begrundet håb om en ny løbsrekord.

Henrik Paulsen, sportschef hos Sparta Atletik & Motion, har stået for at få eliteløbere til CPH Marathon, og han ser gode muligheder for hurtige tider.

»Der er potentielt fem løbere, som kan løbe under 2.14.16, der i øjeblikket er løbsrekord ved Telenor CPH Marathon, mens der hos kvinderne er to løbere, som kan løbe under 2.30.51, der er løbsrekord for kvinder.«

»Det kræver selvfølgelig, at det hele flasker sig, og at de møder op i topform, men ruten er til det, og løberne har tidligere vist, at de har niveauet,« siger Henrik Paulsen i en pressemeddelelse.

Og han tillader sig endda at drømme større endnu.

»Hvis alt går op i en højere enhed, kan vi måske få den hurtigste maratontid nogensinde på dansk grund, hvilket kræver en tid på under 2.10.37.«

Skulle der komme rekorder søndag, så er Sparta-sportschefen ikke i tvivl om, hvilken nationsløbere der vil snuppe dem.

»Der er ingen tvivl om, at hvis vi får nye rekorder på søndag, så bliver det af løbere fra enten Etiopien eller Kenya.«

»Selv om vi endnu ikke kan lokke de helt store verdensstjerner til, så har de næstbedste fra disse lande stadig et imponerende niveau,« siger Henrik Paulsen.

Aschalaw Biru Hunde fra Etiopien vandt sidste år hos mændene, mens Gladys Kibiwot fra Bahrain sejrede hos kvinderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.