Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Magnussen i de københavnske gader: Formel 1 kan komme til Danmark i 2020

Drømmer du om at se Kevin Magnussen og resten af Formel 1-kørerne i aktion, er der nu stor chance for, at det kan blive virkelighed. For et dansk Formel 1 Grand Prix i Københavns gader er nu en realistisk mulighed allerede i 2020.

Projektet blev mandag forelagt den nye Formel 1-ledelsen med Chase Carey i spidsen ved et møde i England.

Her var stemningen for det danske projekt så positiv, at de nødvendige afklaringer om forudsætningerne for et dansk Formel 1 Grand Prix fortsætter efter sommerferien.

Et muligt bane-forløb blev allerede i marts gennemgået af Formel 1-VM´s faste arkitekt, tyskeren Harman Tilke.

Det danske Formel 1-projekt tænkes gennemført som et offentligt-private-partnerskab under den ene eller anden form. Forarbejdet er sket i et nært samarbejde med Erhvervsministeriet.

»Hold da kæft hvor fedt!«, jublede 24-årige Kevin Magnussen, der er fra Roskilde, da BT fortalte ham om planerne om et dansk Formel 1-grandprix i Københavns gader.

Han havde ikke tidligere hørt om projektet, men er vild med udsigten til en hjemmebane-grandprix:

»Jeg kan næsten ikke tro det, men hvis det lykkes at få Formel 1 til København, kan jeg love én ting: Så bliver der givet bundgas!«

Også fra politisk side er der stor opbakning til et dansk Formel 1-grandprix. I hvert fald er erhvervsminister Brian Mikkelsen optimistisk i forhold til udsigterne.

»Vi har fået en henvendelse fra private investorer, og haft en dialog gennem længere tid. Når vi nu går offentlig ud med planerne, er det fordi jeg synes, det ser mere og mere realistisk ud. Formel 1 vil jo give København en kolossal branding, for der er 4-500 millioner mennesker, der ser med på TV,« siger ministeren til BT.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.