Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Magiske Mikkel splittede Østrig ad

Først tjekkede Niklas Landin ind, og tirsdag viste den anden halvdel af Danmarks stjerneduo verdensklasse.

Hvor meget kan man nå på 22 minutter og 57 sekunder i en EM-kamp?

Hvis man er blandt håndboldspillets absolut bedste - som nu for eksempel Mikkel Hansen er - så er det ikke så lidt.

Fire scoringer, fire assist, to tilkendte straffekast og en helhjertet forsvarsindsats blev det imponerende resultat af den spilletid, Mikkel Hansen fik i første halvleg i 33-29-sejren over Østrig ved EM.

En sejr, der sikrede førstepladsen i gruppen, men det er op til den sidste kamp mod Tjekkiet, om Danmark får to, tre eller fire point med over i mellemrunden.

Nationens håndbold-kyndige har ofte sunget sangen om, at det kræver en Mikkel Hansen og en Niklas Landin i topform, hvis Danmark skal vinde turneringen. Niklas Landin viste allerhøjeste klasse i første kamp mod Makedonien, og det er vist helt fair at konkludere, at Mikkel Hansen fortjener samme hædrende omtale for sin indsats mod Østrig.

Allerede efter lidt mere end tre minutters spil satte han sin landsholdsscoring nummer 500 ind, siden han debuterede for Danmark i 2007 i en alder af 20 år. Men det var i lige så høj grad hans evne til at spille sine holdkammerater fri, der kampen igennem fik de knap 15.000 tilskuere i BOXEN til at juble.

For det er også fortællingen om den udvikling, Mikkel Hansen har gennemgået i den tid, det har taget at score de første 500 mål. Han er blevet en spiller, der efterlader indtrykket, at han i lige så høj grad nyder at lægge op til en scoring som selv at sætte den ind.

En håndboldens Michael Laudrup.

Og Mikkel Hansens storform var varslet af Henrik Møllgaard:

- Det er dejligt at se, at han er tilbage, og han er meget længere fremme i skoen i år, det er tydeligt, sagde landsholdskollegaen før turneringen.

Danmark kom bagud, men Mikkel Hansen førte an og sørgede med to scoringer og tre assist i de første små 12 minutter for, at Danmark kunne bringe sig foran 6-4. Han fortsatte, og han fortsatte, så Danmark kunne gå til pausen 18-12.

Dermed var sejren aldrig i fare, og det bar anden halvleg præg af, selvom Mikkel Hansen lagde yderligere til sin scoringstotal, som endte på ni ud af ti forsøg.

Ved VM i Spanien for et år siden fik Mikkel Hansen titlen som turneringens vigtigste spiller, men virkeligheden var, at han på grund af et dårligt knæ spillede i en mere menneskelig udgave end den, han havde vist ved de to foregående januar-slutrunder.

Den tese blev bakket op af statistikkerne fra dengang, men dem er han allerede ved at gøre til skamme, hvor også fire scoringer og syv assist i den første kamp mod Makedonien pynter.

Torsdag kan han passende vise klassen igen, når Danmark møder Tjekkiet i den sidste kamp inden mellemrunden. Vinder Danmark her, bliver der med sikkerhed fire point at tage med til den oplevelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.