Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Måske kun to »nordamerikanere« med på VM-holdet

Oliver Lauridsen OK. Markus Lauridsen OK. Men hvem ellers?

Landstræner Janne Karlsson har en lille håndfuld potentielle muligheder mere, men i BTs optik kan han ikke være sikker på at få flere end Lauridsen-brødrene med til VM fra de nordamerikanske ligaer.

At en spiller har spillet sæsonen færdig, er langtfra ensbetydende med, at klubben giver grønt lys, eller at spilleren er interesseret.

Landsholdets general manager, Kim Pedersen, har kontakten til klubberne og spillerne og venter på svar fra i første omgang Winnipeg Jets og Nikolaj Ehlers.

»Mit fokus er landsholdet her og nu. Jeg spekulerer ikke i nordamerikanske spillere. Dem har Kim tjek på,« siger Janne Karlsson.

Markus Lauridsen fra AHL-holdet Lake Erie Monsters ventes at sætte fødderne på dansk jord fredag, men Janne Karlsson vil se ham i omklædningsrummet, inden han sætter ham på holdopstillingen.

Derfor er han endnu ikke blandt de syv backer til den næstsidste VM-test fredag aften mod Tyskland i SE Arena i Vojens.

Fra 0-1 kampen mod Schweiz i Rødovre hviler Kirill Starkov, og Kim Staal går ind i fjerdekæden.

Sådan ser holdet ud (fire kæder og syv backer):

Målmand: Sebastian Dahm, Rødovre Mighty Bulls (Patrick Galbraith, Karlskrona).

1. kæden: Frederik Storm, Malmö Redhawks, Jesper "Zlatan" Jensen, Rögle, og Patrick Bjorkstrand, Medvescak.

2. kæden: Morten Madsen, Hamburg Freezers, Julian Jakobsen, Hamburg Freezers, og Nichlas Hardt, Linköping.

3. kæden: Morten Poulsen, Oskarshamn, Morten Green, Schwenninger Wild Wings (kaptajn), og Thomas Spelling, Sønderjyske.

4. kæden: Mathias Bau Hansen, Frederikshavn White Hawks, Anders Poulsen, Oskarshamn, og Kim Staal, Tohoku Free Blades.

Backpar: Jesper B. Jensen, Färjestad, og Emil Kristensen, Oskarshamn. Daniel Nielsen, Herning Blue Fox, og Bjørn Uldall, Herning Blue Fox. Phillip Bruggisser, Kristianstad, og Mads Bødker, Sønderjyske. 7. back: Nicholas B. Jensen, Aalborg Pirates.

»Jeg var meget tilfreds med især den anden kamp mod Schweiz. Vi havde en stærk defensiv og spillede med tempo og intensitet i nærkampene. Jeg håber, at vi kan tage det næste skridt i kampene mod Tyskland,« siger Janne Karlsson.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.