Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lyngby Boldklub lever for lånte penge

Lyngby Boldklub skal snart sælges eller finde millioner for at indfri ejerens lån, der holder klubben i live.

Superliga kamp den 16. april 2017 mellem Lyngby Boldklub og FC Midtjylland på Lyngby stadion. Her er det Fc Midtjyllands Markus Halsti og Lyngbys Bror Blume. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
Superliga kamp den 16. april 2017 mellem Lyngby Boldklub og FC Midtjylland på Lyngby stadion. Her er det Fc Midtjyllands Markus Halsti og Lyngbys Bror Blume. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Lyngby. Det er en række private investorer, der har udlånt de millioner, investeringsfirmaet Hellerup Finans har skudt i den pressede Lyngby Boldklub de seneste måneder, skriver Finans.

Hellerup Finans har lånt pengene ved at stille en stor aktiepost i fodboldklubben som sikkerhed, og dermed risikerer investorerne at ende som ejere af svært omsættelige fodboldaktier - for lånene skal snart indfris igen.

Den lange række af stærkt tiltrængte millioner er rullet ind på kontoen hos Lyngby i løbet af 2017.

Afsenderen, storaktionæren i Hellerup Finans, har ellers længe samtidig vakt opsigt, for seneste status fra finanskoncernen viste også en temmelig udsultet kasse, og en lang række salgsplaner har hidtil offentligt ikke kastet det store af sig.

Hvor kommer pengene fra? Sådan har det lydt fra bekymrede fans, investorer og observatører.

Nu bekræfter Hellerup Finans så, at man er gået til private investorer for at låne penge med kort frist og relativt høje renter. Det er sket med sikkerhed i netop blandt andet fodboldklubben.

Lånene skal indfris om kort tid, hvilket betyder at Hellerup Finans enten skal have gennemført salg eller finde finansiering til at tilbagebetale de lånte penge, lyder vurderingen fra en aktieanalytiker over for Finans.

- For investorerne må man håbe på, at klubben kan sælges snart.

- Ellers er det umiddelbart svært at se, hvor pengene skal komme fra, når obligationerne udløber, og ellers står de private investorer tilbage med en ejerandel i Lyngby, som ingen har kunnet sælge hidtil, siger Per Hansen, aktieøkonom hos Nordnet.

Præcis hvornår, pengene skal betales tilbage, eller hvor meget Hellerup Finans har lånt med pant i Lyngby, ønsker topchef i Hellerup Finans og Lyngby-formand Torben Jensen ikke at oplyse.

Han skriver dog i en mail til Finans, at man har stillet cirka halvdelen af koncernens aktiepost i boldklubben som sikkerhed.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.