Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lyngby BK's lidende ejer vil alligevel ikke sælge klubben

Hellerup Finans, der ejer Lyngby BK, har taget klubben af salgshylden. Det fortæller ejeren til Børsen.

Ejeren af superligaklubben Lyngby BK, Hellerup Finans, fortæller til Børsen, at klubben ikke længere er til salg.

Hellerup Finans har ellers længe haft klubben til salg, da investeringsselskabet har et stort hul i kistebunden.

Oven på et kaotisk forløb, hvor selskabets revisor blev fjernet, og regnskabet viste et dundrende underskud og en negativ egenkapital, var et salg af fodboldklubben i Lyngby noget af det, der skulle redde Hellerup Finans.

»Lyngby er ikke til salg. Lyngby melder selv noget ud, når tidspunktet er passende,« siger Torben Jensen, ejer og direktør i Hellerup Finans, til Børsen.

Det seneste regnskab fra Hellerup Finans, der dækker perioden juli 2015 til og med juni 2016, viser et underskud på 112 millioner kroner og en negativ egenkapital på 67 millioner kroner.

I regnskabet står der, at det er en forudsætning for Hellerup Finans' evne til at overleve, at blandt andet "igangsatte frasalg" gennemføres.

»Opfyldes de nævnte forudsætninger ikke, eller opfyldes de kun delvist, og opnår selskabet ikke tilførsel af yderligere kapital eller likviditet, er der væsentlig usikkerhed knyttet til virksomhedens evne til at fortsætte driften,« skriver revisor i regnskabet.

I starten af 2017 var Lyngby BK tæt på at blive solgt til en gruppe amerikanske investorer for 45,3 millioner kroner. Men købet blev ikke til noget.

Hellerup Finans har skrevet under på, at selskabet vil dække Lyngby BK's behov for penge. Det var en forudsætning for, at Lyngby kan spille i Superligaen.

Lyngby Boldklub gav i regnskabsåret 2015/16 et underskud på 27,5 millioner kroner. 1. juli sidste år var der 28.490 kroner i kassen. Lyngby har siden da levet af løbende pengeindsprøjtninger fra Hellerup Finans.

Lyngby fik i sidste sæson en tredjeplads i Superligaen og har spillet i kvalifikationen til Europa League i denne sæson.

I sæsonstarten i Superligaen har Lyngby dog klaret sig mindre godt. Efter fire kampe ligger Lyngby BK på 12.-pladsen i Superligaen med en sejr og tre nederlag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.