Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lukningstruet cykelhold fritstiller alle ryttere

Cannondale mangler det økonomiske fundament for næste sæson og har givet alle ansatte lov til at søge nyt job.

Cannondale havde et fint Tour de France, hvor holdkaptajn Rigoberto Urán sluttede som nummer to. Reuters/Benoit Tessier
Cannondale havde et fint Tour de France, hvor holdkaptajn Rigoberto Urán sluttede som nummer to. Reuters/Benoit Tessier

Boulder. Store cykelnavne som Pierre Rolland, Sep Vanmarcke og Tour de France-toeren Rigoberto Urán står uden kontrakt for næste sæson, efter at deres hold, Cannondale, har fritstillet alle ansatte.

Det sker, fordi selskabet bag holdet, Slipstream Sports, har svært ved at finde penge nok til at køre videre i 2018. Lige nu er det uvist, om det amerikanske hold er at finde på World Touren i næste sæson.

- Lørdag morgen oplyste Slipstream Sports alle ryttere og medarbejdere om usikkerheden om holdets fremtid, skriver Slipstream Sports i en meddelelse.

Holdet er havnet i økonomiske vanskeligheder, fordi en sponsor tilsyneladende er sprunget fra.

- Vi nærer fortsat håb om, at denne situation kan løse sig selv i de kommende dage, og at holdet kan finde et nyt økonomisk grundlag.

- Men uden denne garanti følte vi en forpligtelse til underrette vores ansatte om situationen og give dem tid til at vurdere deres muligheder.

- Alle Slipstream Sports' medarbejdere er blevet fritstillet fra alle kontraktlige forpligtelser i 2018. Alle kontrakter gældende for 2018 vil blive opfyldt, hvis vores fremtid bliver sikret, lyder det fra holdet.

I forbindelse med Tour de France i juli udtrykte holdets manager, Jonathan Vaughters, usikkerhed om fremtiden.

Alligevel valgte Cannondale for mindre end to uger siden at forlænge Rigoberto Uráns kontrakt med tre år.

Nu er det colombianske topnavn lige som sine kolleger fri til at søge arbejde på andre hold.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.