Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lotte Friis stopper karrieren

Lotte Friis har hoppet i bassinet for sidste gang, siger svømmeren, der har vundet mange medaljer i karrieren.

Lotte Friis vinker fra bassinet i 800 meter fri til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro i august 2016. Lotte Friis har vundet adskillige medaljer igennem sin karriere - som nu er slut..
Lotte Friis vinker fra bassinet i 800 meter fri til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro i august 2016. Lotte Friis har vundet adskillige medaljer igennem sin karriere - som nu er slut..

Svømmeren Lotte Friis stopper karrieren fra dags dato. Det fortæller hun i en pressemeddelelse.

Dermed blev OL i Rio i august det sidste store stævne, som 29-årige Lotte Friis deltog i.

- Det har ikke været en nem beslutning at træffe - at stoppe med den sport, der gennem mange år har givet mig så mange fantastiske udfordringer, så mange oplevelser, så mange gode venner og så megen glæde.

- Det er en sport, der i mange år har været mit liv, siger Lotte Friis.

Hun fortæller desuden, at hun er stolt af sin karriere og resultater, som især blev hentet i favoritdisciplinerne 800 meter fri og 1500 meter fri.

- Jeg håber, at jeg har sat nogle aftryk i dansk elitesvømning, og at jeg har været en rollemodel for yngre svømmere og dermed været med til at motivere en ny generation af svømmere til at tro på sig selv og til at turde drømme store drømme.

- Jeg vil med interesse følge dansk svømning, selv om mit liv i fremtiden primært vil være udenfor bassinet, siger Lotte Friis.

I pressemeddelelsen fra Dansk Svømmeunion modtager sportschef Lars Green Bach beslutningen med forståelse.

- Det er uden tvivl en epoke i dansk svømning og dansk eliteidræt, der nu slutter.

- De sidste mange års resultatmæssige succes i dansk svømmesport blev i høj grad indledt med Lottes bronzemedalje ved de olympiske lege i Beijing i 2008.

- Lotte har givet Danmark nogle helt fantastiske og uforglemmelige sportslige oplevelser.

- Oplevelser som uden tvivl har inspireret rigtig mange mennesker både i og uden for sporten til at forfølge deres drømme og mål og til at arbejde vedholdende for at nå dem, siger Lars Green Bach.

I løbet af karrieren har Lotte Friis vundet medaljer ved både EM, VM og OL.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.