Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Le Mans-kongen Tom Kristensen vinder BT Guld

Tom Kristensen til Sport 2013 sammen med sin kæreste Hanne.
Tom Kristensen til Sport 2013 sammen med sin kæreste Hanne.

Tom Kristensen vandt lørdag aften den prestigefyldte pris BT Guld.

Ni gange har Tom Kristensen vundet Le Mans, og det er mere end rigeligt til, at han lørdag vandt sportens egen pris BT Guld.

- Tusind tak skal I have. Det varmer utroligt meget. Sportens egen pris er utrolig vigtig for os alle sammen. I inspirerer mig, så det er stort at vinde denne pris i et rigtig hårdt år, sagde Tom Kristensen med reference til Allan Simonsens død i Le Mans sidste år.

Det var da også en rørt Tom Kristensen, som gav pengene fra prisen direkte videre til Allan Simonsens efterladte.

- De 25.000 går til Allan Simonsens mindefond, sagde motorkørerne som fik aftenens største bifald. Maja Jager er måske ikke et velkendt navn i Danmark endnu, men det bliver der måske lavet om på nu. Bueskytten blev lørdag aften kåret til Årets Sportsnavn ved awardshowet Sport 2013 foran Tom Kristensen og Jesper Hansen.

Maja Jager modtager prisen for at have vundet VM-guld i år.

- Jeg er utroligt glad. Det er en kæmpe anerkendelse, som jeg sætter stor pris på. Tak til dem, der har stemt på mig, sagde en tydeligt rørt Maja Jager fra scenen i Boxen i Herning.

Et navn, der klinger mere velkendt i Danmark, er Danmarks dyreste fodboldspiller, Christian Eriksen, som vandt prisen Årets Fodboldspiller.

- Det er en meget specielt pris, så rigtig mange gange tak, sagde Christian Eriksen på TV-skærmen fra England, hvor han har spillet kamp lørdag.

De nominerede til BT Guld var- Tina Baun, badminton- Rikke Møller Pedersen, svømning- Tom Kristensen, motorsport

De nominerede til Årets Sportsnavn var- Tom Kristensen, motorsport- Maja Jager, bueskydning- Jesper Hansen, skeetskydning Vinder af Årets Talentpris blev Finn Larsen for sit arbejde med kajaksporten.

De nominerede til Årets Talentpris var- Bo Baltzer Nielsen, motorsport- Erik Gundersen, speedway- Finn Larsen, kajak

Vinder af Nordeas Gør Det Muligt-pris blev Freddy Quist.De nominerede til Nordeas Gør Det Muligt-pris var- Freddy Quist- Mosche "Mookie" Fittussy- Thomas Dreyer

Vinder af Kulturministeriets Handicappris blev Peter Rosenmeier.

De nominerede til Kulturministeriets Handicappris var- Dansk Ride Forbund- DIF Soldaterprojekt- Peter Rosenmeier

Vinder af Årets Idrætskommune blev Holstebro Kommune.

De nominerede til Årets Idrætskommune var- Holstebro Kommune- Roskilde Kommune- Skive Kommune

Vinder af Årets Fodboldspiller blev Christian Eriksen.

De nominerede til Årets Fodboldspiller var- Christian Eriksen, Tottenham- Daniel Agger, Liverpool- Jores Okore, Aston Villa

Vinder af Årets Jubelscene blev Kristina Kristiansen.

De nominerede til Årets Jubelscene var- Andreas Cornelius- EM fodboldpigerne- Emil Larsen- Esbjerg Motor Sport- Jan Ø. Jørgensen- Kristina Kristiansen- Lars Jacobsen

Opdateres... 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.