Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lauge kæmper med mental håndbremse

Rasmus Lauge trænede lørdag eftermiddag med for fuld kraft, da landsholdet havde sidste træning, inden det søndag går løs med første EM-kamp mod Makedonien.

Og playmakeren så skarp ud og virkede ikke til at være synderligt hæmmet af, at det blot var anden gang han trænede på lige vilkår med holdkammeraterne, siden han i begyndelsen af november delvis rev det bagerste korsbånd over.

Lauge afslører dog, at skaden fortsat sidder i baghovedet på ham.

- Det er jo et spørgsmål om at slippe håndbremsen mentalt, synes jeg. Tankerne går jo meget på, at man har haft et skadet knæ og måske lige skal holde lidt igen i nogle bestemte bevægelser. Men nu er jeg erklæret rask - selv fra min hjemklub, som ikke vil tage nogle chancer med mig - og det er jo positivt, siger Lauge, som efter omstændighederne er godt tilfreds med sit niveau.

- Jeg har lagt nogle lag på fysisk, mens jeg har været skadet, og det hjælper mig nu. Konditionen halter måske lidt nu, men den fysiske styrke hjælper mig lidt nu, hvor benene ikke er helt oppe at ringe. Men det regner jeg med, at de er ok en uge, siger Lauge, som dermed satser på at være i stand til at gå ind på holdet til mellemrunden.

Kiel-spilleren understreger dog, at han er afklaret med, at der er en risiko for, at han slet ikke kommer i spil under EM.

- Spiller alle godt, og alle rammer det niveau, de skal, så bliver jeg ikke skiftet ind. Det er helt fair. Det vil jeg ikke brokke mig over. Hvis alt klapper, så skal jeg ikke skiftes ind. Men er der brug for mig, så står jeg til rådighed.

Men vurderet ud fra landstræner Ulrik Wilbeks begejstring for Lauge, så tyder det på, at playmakeren har en god chance for at komme ind på holdet.

- I de to træninger, han har været med i, efter han blev frigivet af Kiel, har han ligget på et højt niveau, siger Wilbek.

Er han så godt med, at han allerede nu kunne træde ind i EM-turneringen?

- Ork ja!, lyder det fra Wilbek.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.