Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsholdsanfører: Adfærdskodeks er sundt for de unge

Adfærdskodeks for landsholdene er vigtigt for unge spillere. Det er en selvfølge for de ældre, siger anfører.

Simon Kjær savnede ikke selv retningslinjerne, da han begyndte på landsholdet.
Simon Kjær savnede ikke selv retningslinjerne, da han begyndte på landsholdet.

Det er sundt for unge spillere, at de hurtigt bliver klar over, hvilke værdier man lever under, når man er samlet med et dansk fodboldlandshold uanset om der er tale om U16-landsholdet eller A-landsholdet.

Det siger landsholdsanfører Simon Kjær, efter Dansk Boldspil-Union tirsdag præsenterede »Vi spiller for Danmark«, der grundlæggende er 11 adfærdsregler, som landsholdsspillere i alle aldre skal opfylde.

»Alle de 11 bud, som man ser i folderen, er det, som vi lever under hver eneste dag. Det er utrolig vigtigt at være en del af fællesskabet og have respekt for hinanden.«

»Vi er alle sammen forskellige, og der skal være plads til hinanden, men de værdier, vi lever under her, er ud fra en god dansk filosofi.«

»Det er vigtigt for unge spillere, som kommer ind på landsholdet at vide, hvilke værdier der går igen fra landshold til landshold. Det er ikke, fordi vi har store problemer, men det er en sund filosofi, og det er sundt at lære de her værdier,« siger Simon Kjær.

Blandt punkterne finder man blandt andet respekt for mangfoldighed, modstandere, dommere, fans og medier. Noget der umiddelbart kan lyde som en selvfølge, medgiver Simon Kjær.

»Med gode danske værdier ligger det her lidt til højrebenet, men det er godt at gøre opmærksom på de her ting, selv om næsten hele den danske befolkning har samme værdier.«

»Vi på A-landsholdet overholder og skulle gerne overholde alle de 11 retningslinjer. Vi er det der,« siger Simon Kjær og peger ned på retningslinjerne i folderen.

Savnede du selv at blive gjort opmærksom på de her retningslinjer som ungdomsspiller?

»Jeg savnede dem ikke selv. Jeg tager mig selv som en god, ydmyg jyde, og jeg har hele tiden mærket, at de her værdier har været her omkring landsholdene.«

»Det her er forhåbentligt med til at åbne mere op og forstå, hvordan det er at være på landsholdet, og hvilke værdier man skal komme ind med.«

»Selvfølgelig skal det mere bruges til spillere, der kommer på U16-landsholdet. Så får de sådan en folder, og de får lov til at se videoen (hvor dame- og herrelandsholdsspillere forklarer retningslinjerne, red.), så de forstår de fælles værdier,« siger landsholdsanføreren.

Folderen bliver sendt til alle spillere, første gang de udtages til et dansk landshold uanset alder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.