Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landin og håndboldherrerne sænkede Makedonien

Niklas Landins temperament brusede og boblede på sit allerhøjeste efter små 20 minutter i håndboldkampen mod Makedonien.
Niklas Landins temperament brusede og boblede på sit allerhøjeste efter små 20 minutter i håndboldkampen mod Makedonien.

Der findes en børnebog om tyren Ferdinand skrevet i 1936, der fortæller historien om en godmodig og fredsommelig tyr, der ikke sådan lod sig provokere.

Niklas Landin minder som oftest om Ferdinand. En rolig og afdæmpet ambassadør for landsholdet. Men i Danmarks 29-21-sejr over Makedonien i den første kamp ved EM på hjemmebanen i Herning blev målmanden alligevel rasende. Sådan rigtig rasende. Men han svarede ikke bare igen med vrede, formanende fingre og onde øjne, men også med en pragtpræstation, så indledningen på den danske færd mod EM-guld aldrig rigtig var i fare for at blive en skidt oplevelse.

Hans temperament brusede og boblede på sit allerhøjeste efter små 20 minutter, da han for tredje gang blev hamret i hovedet af makedonske Goce Oljeski, men han lod det ikke gå ud over sin egen indsats. Af samme grund kunne han også gå til pausen med en redningsprocent på tårnhøje 61. Som et resultat af 11 redninger på 18 makedonske skud.

Der skulle også gå mere end otte minutter - helt præcis otte minutter og 44 sekunder - før Niklas Landin lukkede EM-turneringens første scoring ind. Det var endda på straffekast fra Makedoniens helt store stjerne Kiril Lazarov, der godt nok blev sit holds topscorer, men heller ikke havde krammet på den danske målmand.

Inden da havde det danske landshold startet forrygende ud med den vilde opbakning i Jyske Bank BOXEN som en god medspiller, og Mikkel Hansen og medspillerne viste fin form, hvilket resulterede i en 5-0-føring.

Det blev også 9-2, men derfra fik makedonerne bedre fat i danskerne, og med fire mål i streg og den dansk scoringspause på næsten syv minutter blev det alligevel spændende, da Danmark ved stillingen 9-6 samtidig var to mand i undertal.

Hjemmebanefordelen i forhold til at have dommerne på dansk side var heller ikke på nogen måde udtalt, for Danmark tog kampen igennem sig af langt størstedelen af de to minutters udvisninger, der blev langet ud af de tyske dommere Geipel og Helbig.

Men Niklas Landin lukkede nok engang ned for makedonerne, og Danmark fik lidt gang i målscoringen igen, så pauseresultatet var solide 12-8.

Landin havde ikke en tilsvarende imponerende anden halvleg - måske fordi makedonerne stoppede med at skyde ham i hovedet - men han havde de vigtige redninger. Og han fik også Jyske Bank BOXEN i ekstase, da han midtvejs i anden halvleg nappede en helt fri makedonsk kontra.

Det udnyttede holdkammeraterne til langsomt at trække fra Makedonien, der fik den danske bredde at føle. Således kom langt størstedelen af de danske angrebsspillere på scoringslisten, hvor Casper U. Mortensen gjorde sig selv til dansk topscorer med sine fem scoringer.

Dermed fik han og Danmark den bedst tænkelige start på EM, der tirsdag for dansk vedkommende har sit næste kapitel, når Østrig venter, før det torsdag gælder Tjekkiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.