Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landin irriteret på »respektløse« makedonere

Det er en kendt sag, at målmanden er den vigtigste spiller i håndbold. Uden en god målmand, så vinder man ikke en slutrunde. Så enkelt er det.

Set i det lys var det derfor med danske briller ekstremt opløftende at følge Niklas Landins præstationer i Danmark stensikre åbningssejr på 29-21 over Makedonien. For Landins form har guldglans over sig.

Danmarks anfører var i sit es og udstrålede det, der i håndboldkredse er blevet kendt som den ’Landinske arrogance'' - hans iskolde attitude og overlegne stil i målet, hvor det ikke ser ud som om, han anstrenger sig for at redde boldene.

Men en enkelt gang røg den normalt så kølige Landin helt op i det røde felt. Det skete, da han på tæt hold blev ramt i hovedet af en makedoner. Det fik en rasende Landin til at råbe af makedoneren, sparke hårdt til stolpen og indlede en diskussion med kampens dommere. En helt bevidst strategi fra Danmarks keeper.

- Jeg er nødt til at markere mig og vise, at det ikke er i orden. Også fordi vi er på hjemmebane. De skal ikke tro, de bare kan komme her til Danmark og pløkke os i hovedet. Han rammer mig i hovedet to sekunder efter, dommeren har fløjtet af, og det er ikke i orden, siger Landin og fortsætter:

- Og deres venstrefløj bliver ved med at skyde mig omkring hovedet, efter han har ramt mig en gang i ansigtet. Jeg synes, at det er respektløst. Jeg kommer helt op i det røde felt. Men det skal heller ikke blive for meget, og i anden halvleg forsøger jeg også hele tiden at minde mig selv om, at det ikke må blive for meget - for det var det lige ved at gøre. Så er det bedre at bevare roen og så bare grine af dem efter kampen, siger målmanden.

Hans raseriudbrud skal også ses som et udtryk for, at den danske keeper i den seneste tid i sin tyske klub Rhein-Neckar Löwen har oplevet, at han oftere og oftere bliver ramt i ansigtet.

- Jeg er ret træt af det, fordi det sker også ret meget nede i Bundesligaen. Og jeg synes, det er en uheldig tendens, hvis det er noget, der nu også skal til at ske i landskampene. Jeg ved ikke, hvorfor de gør det. Det kan være, de mener, at mine arme falder ned, og der så er plads.

Tror du, de gør det for at kyse dig?

- Det ved jeg ikke. Der kan være flere forklaringer på det, siger Landin, som gerne ville have haft lidt hjælp fra kampens dommere.

- Dommerne siger til mig, at de ikke kan gøre noget, fordi de mener, at jeg bevæger mig lidt. Og det ved jeg jo også godt. Enten kan de give rødt kort for usportslig opførsel, hvis de mener, at det er forsætligt af spilleren, og hvis de ikke vurderer det, så kan de ikke gøre noget, siger han.

Landin endte sin magtdemonstration i målet med en redningsprocent på 46, og hans form lover godt for de danske gulddrømme. Vanen tro var Landin dog ikke meget for at rose sig selv - alt for meget.

- Det var en fin kamp, men jeg synes også, at jeg får fin hjælp fra forsvaret. Men der vil altid være nogle bolde, som jeg selv synes, at jeg skulle have taget, og sådan var det også i dag. Men det var en god start på turneringen for os, og det var rart endelig at komme i gang. Og så var det bare en sindssyg fed stemning, lyder det fra kampens bedste danske spiller.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.