Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kroatiens træner undskylder - og angriber Wilbek

Slavko Goluza - Kroatiens landstræner, der efter semifinalenederlaget kom med antydninger om match fixing og udtalte, at de havde levet som dyr under EM i Danmark - beklagede lørdag over for dansk presse, men han var alligevel ikke færdig med spydighederne.

For mellem høflighederne var der stadig masser af kritik fra Goluza, og den var blandt andet rettet mod Ulrik Wilbek, som fik skyld for at blæse tingene op.

Goluza afviste, at han med håndtegn efter kampen havde antydet over for Wilbek, at dommerne var blevet bestukket:

- Jeg lavede ikke det tegn. Jeg løftede min hånd for at bifalde Wilbek. Det, der er min største fortrydelse i dag, er, at folk nu taler om betydningsløse ting i stedet for at snakke om håndboldspillets skønhed og de 15.000 fænomenale tilskuere, sagde Goluza.

Det var derefter, at han kom med sin stikpille mod Wilbek, da han blev blev spurgt, om den danske landstræner så bare havde misforstået noget:

- Han misforstod allerede noget for et år siden i Spanien, da han troede, at han spillede mod et kroatisk landshold i stærkeste opstilling. Jeg havde fem-seks skadede spillere dengang.

- Jeg forstår udmærket, at Ulrik Wilbek prøver at få fokus væk på det, der virkelig tæller. At han har fokus på ubetydelige ting for at dække over sine egne svagheder.

- Jeg er en af de yngste landstrænere, og jeg respekterer Ulrik Wilbek, ligesom jeg respekterer alle andre landstrænere, sagde Goluza.

Han afviste over for den danske presse lørdag, at han tror, at dommer-parret var bestukket,og han slog fast, at han efter kampen var meget følelsesladet, hvilket betød, at han talte med hjertet og ikke hjernen.

Men han gik ikke så meget bodsgang, at han trak sin kritik af forholdene i Danmark til sig:

- Når man spiller en turnering som EM, hvor der skal spilles otte eller ni kampe, som udmatter spillerne, så bliver man nødt til at have perfekte forhold. Og det er i første omgang en god seng, gode indkvarteringsforhold og god mad. Jeg klager ikke over, at vi skulle skifte byer, men det er først nu, da vi er kommet hertil (Herning, red.), at jeg har set, at det godt kan lade sig gøre.

- Jeg er ked af, hvordan det er blevet misforstået, sagde han til gårsdagens reference, hvor han blev citeret for, at Kroatien havde levet som dyr.

- Men jeg vil gerne høre Ulrik Wilbek, hvordan han vil sammenligne indkvarteringsforholdene i Zagreb (VM 2009 i Kroatien, red.) med det her?

Var det da bedre?

- Absolut.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.