Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København skal huse nationalt elitesportscenter

Forskning og innovative tiltag skal sammen med gode træningsfaciliteter løfte de danske elitesportsudøvere.

København: For at sikre de bedste danske sportsudøvere optimale vilkår for at præstere på topniveau etablerer Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) et nationalt elitesportscenter, som får hovedsæde i København.

Derudover kigger man på muligheden for at oprette regionale elitesportscentre i henholdsvis Aarhus, Odense og Aalborg. De skal i mindre skala kunne tilbyde innovations-, service- og udviklingsmuligheder for dansk eliteidræt.

Det oplyser Team Danmark på sin hjemmeside.

Op til 32 idrætsgrene skal drage nytte af det nationale elitesportscenter.

- Vi har i lang tid gerne villet give vores dygtige atleter de bedste rammer for at træne. Vi ved, at når de har gode rammer, så præsterer de også bedre.

- De rammer vil de nu få med dels det nye nationale elitesportscenter, hvor fokus er på innovation, forskning og test, dels med den nationale strategi for at opbygge specialtræningsfaciliteter i mange steder i landet.

- Det bliver et nationalt projekt, som vi håber og regner med, at mange kommuner har interesse i at blive involveret i, siger Niels Nygaard, der er formand i DIF.

Bedre faciliteter kan flytte de sidste marginaler i dansk favør, siger Team Danmarks formand, Frank Jensen.

- Med et nationalt elitesportscenter vil vi bringe rammerne for dansk elitesport op på internationalt topniveau. Den skarpeste viden afgør ofte marginalerne, når verdensklasseatleter kæmper om de sidste marginaler.

- Derfor skal Danmark optimere og udvikle samarbejdet med vidensinstitutioner - lige fra universiteter til innovative virksomheder, så hele Danmark også de kommende årtier kan samles om store danske sportspræstationer, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.