Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knebent dansk nederlag i VM-test mod Island

Mikkel Hansen i aktion for det danske landshold i VM-testkampen mod Island.
Mikkel Hansen i aktion for det danske landshold i VM-testkampen mod Island.

16. januar indledes håndboldherrernes VM for Danmarks vedkommende. Er spilkvaliteten i orden til at opfylde målsætningen om minimum en semifinale? Det må tiden vise.

Til gengæld er det sikkert, at selvtilliden med nederlag på 29-30 mod Island i Aalborg i den næstsidste testkamp inden afrejsen led et lille knæk.

Island, der stillede op uden verdensklassefløjen Gudjun Valur Sigurdsson på grund af såkaldte personlige årsager, førte 18-17 efter de første 30 minutters spil.

Det kunne der intet indvendes imod:

Det flade danske forsvar havde store problemer mod de bevægelige og træfsikre islandske bagspillere.

Helt skidt så det ud efter et kvarters spil, hvor Island førte 13-10.

Det fik det danske holds træner, islændingen Gudmundur Gudmundsson, til at forlange timeout, og da Jesper Nøddesbo samt Henrik Møllgaard havde erstattet René Toft Hansen og Rasmus Lauge var stillingen få minutter senere 13-13.

Det slog dog ikke Island ud. Nærmest efter behag fortsatte de med at score på målmand Niclas Landin.

Fra anden halvlegs begyndelse blev Landin, der blot præterede tre redninger, erstattet af Jannick Green.

Dette fik umiddelbart ingen positiv virkning på det danske spil. Tværtimod fortsatte Island dominansen, og da der var spillet 37 minutter førte de 22-17.

Så vendte billedet. Mens islændingene fik sin mest markante spiller Alexander Petersson ankelskadet, blev trioen Bo Spellerberg, Henrik Møllgaard og Michael Damgaard sendt på banen

Det stabiliserede det danske spil i begge ender af banen, og i det 47. minut havde de hvidblusede bragt balance i stillingen ved 23-23.

Jævnbyrdigheden fortsatte frem til 26-26, hvor Island igen løb fra danskerne.

Kampen viste, at Gudmundur Gudmundsson ser ud til at have sin VM-trup på plads. I det spil ligner bagspilleren Nikolaj Markussen en taber, mens Michael Damgaard med flere fremragende aktioner mod Island til gengæld ser ud til at trække det længste strå.

Danmark spiller sin sidste kamp ved weekendens fire-nationers-turnering søndag i NRGi Arena i Aarhus mod Sverige.

Det ligner ikke nogen nem opgave, eftersom svenskerne har vundet sin første to kampe i turneringen; 29-23 over Slovenien og 30-23 over Island.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.