Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klubberne brugte astronomiske summer i 2014

2014 var et rekordsættende år på det internationale transfermarked.

Efter flere års recession går det over en bred kam igen godt i fodboldverdenen. Det ses både herhjemme og internationalt. Men hvordan?

En af de bedste måder at tage temperaturen på, hvordan det rent økonomisk går, er at at måle, hvor mange penge, der bruges på spillere. Og det er præcis, hvad FIFA har gjort i en netop udgivet rapport. Her står det klart, at der i 2014 blev brugt flere penge end nogensinde før på det internationale transfermarked.

Intet mindre end 27 milliarder kroner skiftede sidste år hænder mellem forskellige klubber i forbindelse med internationale salg af i alt 13.090 spillere.

Flest penge blev der brugt i England, hvor klubberne spenderede næsten otte milliarder, mens Spanien stod som den største modtager af penge med spillerindtægter på knap 4,4 milliarder kroner. Den travleste dag var i øvrigt sommerens deadlinedag, 1. september, hvor 397 spillere fik ny arbejdsgiver.

At det igen går godt på det internationale transfermarked, er ikke bare godt nyt for spillere og klubber. Det er mindst lige så gode nyheder for de mange agenter, der tjener deres penge på handler klubberne imellem.

Lige godt 1,5 milliarder kroner landede således i agenternes lommer i forbindelse med de internationale handler i 2014. Flest penge tjente agenter, der varetog handler i England. Med en samlet årsløn på 867 millioner kroner går de næppe sultne i seng i løbet af 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.