Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klavs Bruun inden Ungarn-møde: Jeg vil se flere mål

Klavs Bruun Jørgensen tror, at begyndernerver fik spillerne til at tage forkerte beslutninger i angrebet.

Klavs Bruun Jørgensen pointerer, at onsdagens modstander, Ungarn, kan svinge meget i sine præstationer. Scanpix/Liselotte Sabroe
Klavs Bruun Jørgensen pointerer, at onsdagens modstander, Ungarn, kan svinge meget i sine præstationer. Scanpix/Liselotte Sabroe

Malmø. Med blot 21 scoringer imod i mandagens åbningskamp ved EM mod Montenegro, bekræftede Danmarks kvindelandshold i håndbold tendensen fra testkampene: Forsvarsdelen er på plads.

Holdet kæmper i perioder mere med angrebsspillet, så man endnu en gang, da Montenegro blev slået 22-21.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde da også mest fokus på angrebsspillet, da han tirsdag så mandagens kamp på video.

- Overordnet så det fornuftigt ud, men jeg så gerne, at vi scorede nogle flere mål. Vi manglede at komme det sidste ud over kanten. Det opbyggende spil var rigtigt fint, og det har videoen også bekræftet.

- Jeg ser gerne, at vi slipper tøjlerne lidt mere. Det har vi kigget på i efterkritikken. Vi spillede godt angrebsspil, men der er mange situationer, hvor vi stod med flere valgmuligheder, men valgte det forkerte.

- Jeg håber, at det var noget mentalt, fordi det var første kamp. Når begyndernerverne er væk, tror jeg, vi kommer til at tage de sidste skridt angrebsmæssigt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Onsdag venter så Ungarn i den anden kamp i gruppe C. På forhånd var det udset som den måske sværeste udfordring i gruppespillet, men Ungarn skuffede fælt i den første kamp og tabte 22-27 til Tjekkiet.

Ungarn har dog før svinget meget i sine præstationer, så landstræneren har ikke fået mindre respekt for onsdagens modstander.

- Jeg synes, det er en svær kamp at forholde sig til. Det virkede som om, at Ungarn ikke var klar fra start, og Tjekkiet fik færten af at kunne være med.

- Så kan det være svært at komme op i gear, men Ungarn kan komme med en helt anden gejst mod os. Sidste år tabte de med 17 mål til Montenegro og slog os med syv dagen efter, siger landstræneren med henvisning til VM i 2015.

Ungarn er hårdt ramt af afbud fra nøglespillere, men Klavs Bruun forventer, at Ungarn til det sidste vil forsøge at få Zita Szucsánszki klar til kampen.

Den danske trup så noget af Ungarns kamp mod Tjekkiet, og ifølge anfører Stine Jørgensen er det tydeligt, at Ungarn slider på grund af nøgleafbud.

- Ungarn kæmpede med det, de havde, og er ramt af skader, siger Jørgensen.

Spørgsmål: Er det et hold, I på den baggrund bør slå?

- Jeg synes ikke, det er et hold, vi bør slå, men kan slå. Der er bestemt muligheder for os. Men vi har stadig respekt for dem og skal forberede os godt på dem, siger Jørgensen.

Danmarks kamp mod Ungarn begynder onsdag klokken 20.45 i Malmø. Forinden tørner Montenegro og Tjekkiet sammen i gruppe C samme sted.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.