Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klar til guldhævn mod et svagere fransk hold

Det er hævnens time, når Danmark søndag løber ind til EM-finale mod Frankrig.

Nederlaget efter forlænget spilletid i VM-finalen for tre år siden mod netop Frankrig sidder stadig i de danske spillere, som ikke har haft mulighed for at revanchere sig i slutrunde-sammenhæng siden.

Men den chance får de nu søndag, hvor Frankrig er sidste forhindring på vejen mod den helt store guldtriumf på hjemmebane. Og stregspiller Rene Toft Hansen ser frem til at få mulighed for at hævne det smertelige nederlag i 2011.

- Jeg har ikke prøvet at slå Frankrig i en slutrunde endnu. Det er altid fantastisk at møde Frankrig. De har en fantastisk historik. Tilskuerne skal glæde sig. Og jeg glæder mig helt vildt, siger Kiel-spilleren. Den danske forsvarsgeneral vurderer, at Frankrig i år er en lidt mere overskuelig størrelse end i 2011, hvor holdet blev betragtet som et af historiens bedste mandskaber.

- Det er ikke et hold på niveau, som de havde i 2011. Det forsvar de havde dengang med Dinart, det var helt fantastisk. De havde også Gille-brødrene dengang. Der er sket nogle udskiftninger, så det er ikke helt det samme styrke, men det er tæt på, siger Rene Toft, som understreger, at det er svær modstander, Danmark skal op imod.

- Det bliver et brag. Det er helt klart den rigtige finale. De vandt klart deres pulje, ligesom vi gjorde. De er vokset virkelig meget gennem turneringen. Jeg synes ikke, de var, hvor de skulle være, før EM gik i gang, men jeg synes, de er tæt på toppen nu. De er blevet bedre og bedre, og de har fået en helt anden dimension nu, hvor de har fået Omeyer på mål. Det er et fantastisk hold. Vi har slået dem to gange på kort tid i Golden League, men de har fået nogle ekstra procenter på med Omeyer og Jerome Fernandez. Men vi har også nogle ekstra procent i form af vores hjemmebanefordel. Det bliver tæt til det sidste, tror jeg. Så håber jeg bare, at det falder ud til vores fordel denne gang, siger han.

Finalen bliver spillet kl. 17.30 søndag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.