Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kjeldsen: Forhåbentlig kan OL blive den femte major

For første gang i 112 år er golf en del af OL, og flere danske golfspillere er klar til at tage af sted.

Søren Kjeldsen håber, at golf ved OL med tiden kan blive en af de helt store turneringer. Reuters/Tt News Agency
Søren Kjeldsen håber, at golf ved OL med tiden kan blive en af de helt store turneringer. Reuters/Tt News Agency

OL er helt nyt for golfspillerne, der ikke har kunnet deltage i de olympiske lege siden 1904. De danske topgolfspillere har dog lagt plads i programmet til OL og ser frem til at dyste om medaljer.

Danske Søren Kjeldsen ligger nummer 43 på verdensranglisten, og selv om det endnu er usikkert, hvor højt OL kommer til at rangere i golfverdenen, ser han frem til det.

- Det er fedt, at muligheden er kommet op. Det er noget, som jeg aldrig har drømt om, at vi skulle have mulighed for.

- Men da jeg hørte, golf kom tilbage på programmet, var det noget, som lynhurtigt kom højt op på min prioriteringsliste, siger den 41-årige golfspiller.

Han bliver sandsynligvis en af de fire danskere, der skal dyste ved OL. Pladserne gives efter rangeringen på verdensranglisten per 10. juli, og lige nu er Søren Kjeldsen den højest placerede dansker.

Flere store golfprofiler har dog valgt OL-turneringen fra. Blandt andre har australieren Adam Scott, der ligger nummer otte på verdensranglisten, valgt at prioritere anderledes. Søren Kjeldsen håber dog, at OL på sigt vil få stor betydning i golf.

- OL-golf har potentiale til at blive vores femte major, men det skal udvikle sig i den retning, inden det er det.

- Det er fair nok, at der er nogen, der tænker, at OL ikke er det bedste for deres karrierer lige nu. Men forhåbentlig er det kun et spørgsmål om tid, før det bliver vores femte major, så alle kommer, siger Søren Kjeldsen.

Den anden danske OL-plads i golf for mænd ser umiddelbart ud til at gå til Thorbjørn Olesen, der ligger nummer 73 på ranglisten. Selv om den 26-årige golfspiller endnu ikke er helt sikker på pladsen, vil han glæde sig til at skulle spille.

- Jeg vil gerne spille godt de næste fire uger og forhåbentlig komme med til OL. Det er klart, at det nok er den største sportsbegivenhed i verden, så det ville være fantastisk at komme med til et OL og se, om man kan vinde medaljer, siger Thorbjørn Olesen.

På damesiden er Nicole Broch Larsen den højest placerede dansker, mens Emily Kristine Pedersen og Nanna Koerstz Madsen er næsten helt lige på ranglisten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.