Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kenyas nye antidopinglov får blåt stempel af Wada

Men den stolte løbenation mangler fortsat grønt lys fra IAAF for at få løbepas til legene i Rio.

Kenya sender traditionelt et hav af gode mellem- og langdistanceløbere til OL, men i år risikerer legene i Rio at blive uden dem. Arkiv. Scanpix/Niklas Halle'n
Kenya sender traditionelt et hav af gode mellem- og langdistanceløbere til OL, men i år risikerer legene i Rio at blive uden dem. Arkiv. Scanpix/Niklas Halle'n

Nairobi. Tilskuere og tv-seere får ved sommerens OL efter meget at dømme mulighed for at se kenyanske løbere i aktion på atletikbanerne i Rio.

I hvert fald har Det Internationale Antidopingagentur (Wada) nu erklæret sig tilfreds med de lovændringer, som Kenya har lavet i kølvandet af en række dopingsager de senere år.

Kenya sportsminister håber, at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) nu også vil give udøverne fra den verdensberømte atletiknation løbepas til legene i Brasilien.

IAAF holder fredag møde i Østrig, hvor det skal diskuteres, om Rusland, der blev suspenderet fra internationale konkurrencer i november på grund af beskyldninger om udbredt doping, skal have lov at stille op i OL's atletikkonkurrencer.

Det er uvist, hvornår Kenyas skæbne skal til behandling hos IAAF.

Kenya vedtog 22. april en ny antidopinglov, men Wada offentliggjorde i midten af maj, at man fortsat ikke fandt antidopingloven tilfredsstillende og på bølgelængde med antidopingreglerne.

Det har nu resulteret i de ændringer og tilføjelser til landets antidopinglov, som Wada har godkendt.

Den løbestærke nation vandt for fire år siden 11 medaljer ved OL i London, heraf to af guld.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har på forhånd meldt ud, at der vil blive holdt ekstra øje med, om deltagere fra Kenya, Rusland og Mexico forsøger at dope sig til sejr ved konkurrencerne i Rio.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.