Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kaptajn Cort føler han skuffer sine kammerater i EM-nedtur

Det var en slukøret Magnus Cort, som kom i mål efter et cykel-EM, hvor han ikke kunne blande sig i spurten.

EM Landevejscykling, Herning, linjeløb elie, herrer , 6.august : Magnus Cort Nielsen før start (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
EM Landevejscykling, Herning, linjeløb elie, herrer , 6.august : Magnus Cort Nielsen før start (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)

De professionelle herrer kunne ikke følge op på et et i øvrigt fantastisk cykel-EM på hjemmebane, da Magnus Cort aldrig kom frem til at spurte med om sejren.

»Jeg føler, at jeg skuffer holdet. Det var en kæmpe chance, som jeg fik her, og de kørte fantastisk alle sammen. Så er det ærgerligt at føle, at jeg er den, der ikke kan fuldføre opgaven«, siger Cort.

Bornholmeren med de hurtige ben kørte slukøret væk fra målområdet for lige at rase ud, da han kom over målstregen. Han måtte også sidde mange minutter, før han var klar til at sætte ord på nedturen.

»Jeg synes egentlig, at vi kører godt. Hele holdet kører godt, og de andre støtter mig godt. Så derfor er jeg ekstra ked af, at jeg ikke får leveret noget til slut.«

I selve finalen sad Cort helt alene. Han fandt aldrig Michael Mørkøvs hjul som planlagt. Han føler, at benene var til et topresultat, hvis sammenholdet havde været intakt ind mod målstregen i udkanten af Herning.

»Nu sad jeg alene til slut, og derfor brugte jeg for mange kræfter. Men havde det flasket sig, og havde jeg fulgt det hjul, jeg skulle have fulgt, så tror jeg, at det var blevet godt,« siger Magnus Cort.

Manglen på erfaring i massespurter kan være årsagen, vurderer Orica-Scott-rytteren. Det danske hold har ikke trænet massespurter, hvilket også kan være svært, når man ikke kører løb på samme hold til daglig.

Samme analyse har landstræneren om finalen, hvor Cort skulle have hjælp fra Matti Breschel og Michael Mørkøv.

»De mangler noget rutine i at køre sammen de tre. Det må vi nok erkende. De sad der, men de finder aldrig hinanden, og det går i stykker for dem. Cort kommer ikke ind i en god position i sidste sving,« siger Anders Lund.

Ellers er landstræneren tilfreds med indsatsen. Resultatet overskygger dog den positive evaluering af løbets første 238 kilometer.

»Det er selvfølgeligt skuffende, at vi ikke får en bedre placering på baggrund af et fornuftigt løb, vi kører,« siger Anders Lund.

Danmark havde indtil søndag vundet ni EM-medaljer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.