Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jonas Dal melder sig klar til udfordrende Esbjerg-forår

Esbjerg-træner Jonas Dal tvivler ikke på, at han har redskaberne til at lykkes i klubben.

København: Da et upåagtet Hobro-mandskab på en sommerdag i 2014 sikrede sig oprykning til Superligaen, blev sensationen i høj grad ført an af cheftræner Jonas Dal.

Træneren havde på sin egen måde sikret et solidt sammenhold i den lille klub: "Et forpligtende fællesskab", hvis man skal beskrive det med trænerens egne ord.

To et halvt år senere står der ikke længere Hobro på Jonas Dals trænerjakke.

I oktober sidste år gik turen til Esbjerg, hvor træneren nu står over for store udfordringer i en klub, der ligger næstsidst i den bedste danske fodboldrække.

Træneren selv er dog ikke i tvivl om, at han magter opgaven.

- Jeg ved, at jeg er klart dygtig nok til at være træner på topniveau - også hvis det kun skulle vurderes på mine fodboldfaglige kvaliteter, siger Jonas Dal.

- Og uden at blande mig alt for meget i, hvad alle andre trænere kan, så tror jeg også, at jeg er på niveau med de andre superligatrænere.

Jonas Dal er klar over, at han ofte fokuserer på nogle ting, der måske ikke direkte relaterer sig til spillet på banen.

- Men når jeg lægger så meget fokus på de ting, så er det fordi, det ligger helt implicit, at når man er superligatræner, så skal man kunne træne fodbold, siger han.

- Og efter et langt liv i fodbolden synes jeg, at jeg er meget godt med.

Han fastslår dog, at han mener, at fodbold er mere end spillet på banen.

- Vi arbejder rigtig meget mentalt med, hvordan vi kan byde ind til det, som jeg kalder et forpligtende fællesskab. Og spillerne skal også være med til at skabe en god hverdag, for at vi kan udvikle os i fællesskab og nå vores mål.

- Og jeg ved, at uanset hvor jeg bliver ansat - om det er Novo Nordisk, Mærsk, Hobro eller Esbjerg - så vil det altid være min ledelsesstil, siger den 39-årige træner.

Han mener også, at man er begyndt at kunne se nogle af de tanker, som han arbejdede med i Hobro, florere i resten af Superligaen.

- De er måske begyndt at tænke, at det hele ville fungere lidt bedre, hvis man koncentrerer sig en lille smule om, hvad det er for nogle mennesker, man arbejder med.

Esbjerg ligger næstsidst i Superligaen med 15 point. Klubben har fem point ned til denne sæsons ene nedrykningsplads, hvor Jonas Dals gamle klub Hobro holder til.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.