Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg er socialist, jeg har respekt for solidaritet«

Ståle Solbakken opfordrer parterne til at finde en løsning i en fart eller udskyde konflikten til efter de europæiske kampe.

Ståle Solbakken opfordrer til, at man finder en løsning på konflikten.
Ståle Solbakken opfordrer til, at man finder en løsning på konflikten.

På tirsdag møder FC København Bayer Leverkusen i den første af to Champions League-kampe, men med mindre end en uge til kampen, ved Ståle Solbakken på grund af den truende konflikt endnu ikke, hvilke spillere han har til rådighed. Det får ham nu til indtrængende at opfordre parterne til enten at komme til enighed eller i det mindste at blive enige om en timeout, når de i dag kl. 10.00 genoptager forhandlingerne i Forligsinstitutionen.

»Jeg er socialist, jeg har respekt for solidaritet, og jeg respekterer, at spillerne står sammen. Men nogle gange kan en sag få andre konsekvenser, end man forestillede sig, da man gik ind til den, og denne gang rækker konsekvenserne ved en konflikt langt, langt ud i fremtiden for dansk klubfodbold, landsholdsfodbold og dermed for spillerne. Vi er nødt til at få en løsning eller udskyde konflikten til efter de europæiske kampe,« siger Ståle Solbakken.

»Vi i FCK er ikke engang dem, der rammes hårdest, for vi har måske seks-syv-otte spillere, der ikke er medlemmer af Spillerforeningen. Men AaB, FC Midtjylland og landsholdet bliver ekstremt hårdt ramt, hvis ikke de har de bedste spillere til rådighed,« siger Ståle Solbakken.

Divisionsforeningen og Spillerforeningen har været samlet hos Forligsmanden i centrum af København mandag og tirsdag og mødes i dag igen. Lykkes det ikke at finde en løsning kan forligsmanden varsle konflikt med start om fem dage, hvilket vil gå ud over AaB, FCK og FCM’s europæiske kampe, men allerede om få dage har trænerne brug for at vide, om de skal spille med ungdomsspillere og andre amatører, der ikke er ramt af strejken, eller om de har deres professionelle spillere til rådighed.

»Jeg forstår godt konflikten, og jeg forstår, at der er noget på spil. En konflikt midt i klubbernes europæiske kampe er et vigtigt forhandlingskort for den ene part, men man skal huske, at det også er spillerne, der bliver ramt. Hvis ikke vi kan stille vores bedste hold til disse kampe, vil det ramme både klubber og spillere langt ud i fremtiden, og på den måde bliver spillerne taget som gidsler i deres egen kamp for rettigheder,« siger Ståle Solbakken.

I AaB er alle spillere medlemmer af Spillerforeningen og står fast på at ville strejke, og det samme gør sig med få undtagelser gældende i FC Midtjylland, mens FC København har flere spillere, både danskere og udlændinge, der ikke er medlemmer. Det fik tirsdag Ståle Solbakken til at antyde, at han ville stille med de spillere, der var til rådighed i tilfælde af konflikt i fredagens Superliga-kamp mod FC Midtjylland, men den tanke bliver ikke aktuel.

»Nej, så ville vi tabe med 5-0, 10-0 eller 15-0. Vi har jo ingen målmand,« siger Ståle Solbakken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.