Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Italiensk lærestreg til Esbjerg

UEFA Europa League - Esbjerg FB - ACF Fiorentina (Bluewater Arena 20.02.2014) Fra venstre Marvin Compper (Fiorentina 5), Stefan Savic (Fiorentina 15), Peter Ankersen (Esbjerg - 3) og Hans Henrik Andreasen (Esbjerg - 20)
UEFA Europa League - Esbjerg FB - ACF Fiorentina (Bluewater Arena 20.02.2014) Fra venstre Marvin Compper (Fiorentina 5), Stefan Savic (Fiorentina 15), Peter Ankersen (Esbjerg - 3) og Hans Henrik Andreasen (Esbjerg - 20)

Klart nederlag til Esbjerg, som skal jagte mirakel i den italienske kulturby om en uge.

Det er unægteligt set før. Italiensk hold på dansk visit giver en lektion i større skarphed, mere kynisme og et bundniveau, der vidner om en hverdag med en ganske vist lidt krisehærget topliga som Serie A.

For Fiorentina var 45 minutter nok til at sætte Esbjerg på plads, da den sidste danske overlever i de europæiske turneringer hjemme løb ind i et klart 3-1 nederlag.

Ikke nogen sensation i det. Tværtimod. og Esbjerg, som ellers har markeret sig langt over forventning i Europa League, skal jagte intet mindre end et mirakel, når de to hold mødes igen i Firenze i næste uge.

Mod et Esbjerg-hold, som stadig mangler rigtige turneringskamp i benene efter vinterpausen, var de violette italienere deres danske modstandere ret overlegne. Ikke i hver en facet, men når det gjaldt. Man så det, da Alessandro Matri fik oceaner af tid til både at tæmme og afslutte ved føringsmålet og man fik en slags reprise, da Josep Ilicic øgede til 2-1 efter at Pusic kort forinden havde pustet lidt liv i de danske forhåbninger med en udligning.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen havde tre debutanter i startelleveren mod et Fiorentina mandskab, der kører velsmurt mod et top 5 placering i den hjemlige liga.

Fodbold-depechen Michael Jakobsen slog rødder for en stund i vestjydernes midterforsvar, den slovakiske keeper afløste Frederik Rønnow og i front skulle nyindkøbet Martin Pusic vise sit værd.

Ingen af de tre faldt igennem præstationsmæssigt. Og sammen med Peter Ankersen skabte Esbjerg især i den første halve time muligheder og tilløb til åbne chancer.

Værre så det ud for Davidson Drobo-Amprem, som både havde placeringsproblemer og som begik et fjumset og unødvendigt straffespark, da Matos Ryder udfordrede på kanten af feltet. Alberto Aquiliani svigtede ikke og lukkede reelt kampen mod de undertippede danskere.

De sidste tre kvarter bød logisk nok heller ikke på samme spillemæssige kvalitet som den fyrige indledning med tre mål på 15 minutter.

Fiorentina søgte og fandt det kontrollerende gear i spillet, Esbjerg løb langsomt tør for ideer og energi, og det hele mundede ud i en aften, hvor forspil og forventninger overgik de faktiske forhold.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.