Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Isveteran jagter kvartfinalebillet trods 36 nederlag

Efter en sæson med mange nederlag har ishockeyspillerne i Herlev stadig en chance for at komme i kvartfinalen.

Efter mange år i udlandet har Kim Staal i de seneste sæsoner optrådt for barndomsklubben Herlev i den danske liga. Han kan også se tilbage på en stor landsholdskarriere med 18 VM-turneringer for Danmark. Han var senest med ved VM i Ostrava i 2015, hvor dette billede stammer fra. Scanpix/Jan Korsgaard
Efter mange år i udlandet har Kim Staal i de seneste sæsoner optrådt for barndomsklubben Herlev i den danske liga. Han kan også se tilbage på en stor landsholdskarriere med 18 VM-turneringer for Danmark. Han var senest med ved VM i Ostrava i 2015, hvor dette billede stammer fra. Scanpix/Jan Korsgaard

Herlev. 36 nederlag i 50 kampe og en slutplacering som nummer ti og næstsidst er facit for ishockeyspillerne i Herlev efter grundspillet i Metal Ligaen.

Alligevel kan den københavnske forstadsklub i de kommende dage spille sig videre til DM-kvartfinalerne for første gang i fire år.

Det skyldes den nye turneringsstruktur, som giver en ekstra chance til ligaens nummer ni og ti, der i tidligere sæsoner er gået på sommerferie, i samme øjeblik grundspillet er overstået.

»Det er meget fint for os. Det var vores primære mål at blive nummer ti.«

»Vi er bare glade for, at vi i modsætning til tidligere sæsoner har nogle kampe, der gælder noget, og har mulighed for at gå til slutspillet,« siger Herlev-veteranen Kim Staal.

Modstanderen i duellen om pladsen i kvartfinalen bliver Odense, og vurderet ud fra slutstillingen i grundspillet ligner det en svær opgave.

Fynboerne, der sluttede som nummer syv, opnåede 77 point, hvilket er hele 41 point mere end Staal og holdkammeraterne.

Men Herlev har vundet samtlige tre hjemmekampe mod Odense i denne sæson, så måske er udfaldet ikke helt så oplagt, som tabellen kunne antyde.

»Når de har så mange flere point end os, så bør det være et bedre hold, og det er det jo nok også. Men vi har spillet nogle rigtig gode kampe i år, og det håber vi at tage med videre.«

»Vi overgår os selv, hvis vi kommer i top-8, men vi går selvfølgelig efter det, og vi glæder os til at give det et forsøg,« siger Kim Staal.

Den tidligere landsholdskæmpe, der fylder 40 år om få dage, er selv tvivlsom til de vigtige kampe, fordi han døjer med eftervirkningerne af et slag på den ene fod.

Men han kan trods alt glæde sig over at spille på et Herlev-hold i en helt anden forfatning end sidste år, hvor det i hele sæsonen kun blev til én eneste sejr i ordinær spilletid.

»Vi kæmper og støtter hinanden på en helt anden måde. Det har virkelig været rart efter en meget hård sæson sidste år. Vi har da også tabt mange kampe i denne sæson, men det har set helt anderledes ud,« siger Staal.

Herlev og Odense spiller den første kamp om kvartfinalebilletten fredag aften i Herlev.

Det hold, der først når tre sejre er i kvartfinalen, men fynboerne har - som det bedst placerede hold i grundspillet - fået tildelt en 1-0-føring i serien på forhånd.

I den anden duel spiller Gentofte mod Sønderjyske. Her er det Gentofte, der går ind til serien med en skrivebordsføring på 1-0.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.