Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

IOC suspenderer korruptionsanklaget hurtigløber

Frankie Fredericks har fået frataget alle sine beføjelser i IOC, fordi han står anklaget for korruption.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Den tidligere topsprinter Frankie Fredericks er blevet suspenderet af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), efter at de franske myndigheder har indledt en korruptionsefterforskning mod ham.

På sin hjemmeside skriver IOC, at eksekutivkomitéen har valgt at følge en anbefaling fra den etiske komité om at suspendere den 50-årige namibier.

»I betragtning af situationens alvor og dens betydning for IOC's omdømme har IOC's eksekutivkomité besluttet at udelukke hr. Frank Fredericks fra alle rettigheder, beføjelser og funktioner som IOC-medlem,« lyder det.

Ifølge anklageren har Fredericks modtaget 299.300 dollar (godt 1,9 millioner kroner) i bestikkelse for at stemme på Rio de Janeiro som OL-vært i 2016.

Pengene er blevet udbetalt fra et firma ejet af Papa Massata Diack til en virksomhed oprettet af Frankie Fredericks i Seychellernes skattely.

Fredericks erkender at have modtaget pengene, men han hævder, at det var betaling for konsulentbistand.

De mørke skyer har længe trukket op over Fredericks, der allerede i juli blev suspenderet fra sin position i Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Frankie Fredericks opnåede anerkendelse som en af verdens hurtigste mænd i 1990'erne.

Han vandt fire sølvmedaljer i 100 meter- og 200 meter-løb ved OL i 1992 og 1996, og han blev verdensmester på 200 meter-distancen i 1993.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.