Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Høyer klar til genvalg som badminton-præsident

Poul-Erik Høyer, der her ses sammen med Kronprins Frederik, er klar til at blive genvalgt som formand for det internationale badmintonforbund.
Poul-Erik Høyer, der her ses sammen med Kronprins Frederik, er klar til at blive genvalgt som formand for det internationale badmintonforbund.

Det er blot halvandet år siden, at Poul-Erik Høyer blev valgt som præsident for det internationale badmintonforbund, BWF, for en fire-årig periode. Men allerede nu har den 49-årige nordsjællænder og tidligere OL-guldvinder i herresingle besluttet sig for at søge genvalg.

»Til foråret er der kongres i forbundet. Her vil jeg meddele min beslutning,« siger Poul-Erik Høyer, der er tidligt ude med sin meddelelse eftersom valget først skal stå i maj 2017.

»Min beslutning skyldes ikke mindst, at jeg føler, at lederne i de asiatiske badmintonforbund har taget godt imod mig. Det er ikke nogen hemmelighed, at der mellem Europa og Asien i mange år er blevet konkurreret hårdt. Men de har heldigvis mere opfattet mig som 'den gamle badmintonspiller' end 'europæer'. Derfor er samarbejdet frugtbart,« siger Poul-Erik Høyer.

Som første programpunkt i rollen som BWF-præsident forsøger Poul-Erik Høyer at gøre badmintonsporten endnu mere underholdende, end den er i forvejen.

»Det er nødvendigt med nytænkning, hvis vi skal fortsætte som olympisk sportsgren. Men på denne side af OL i Rio (2016, red.) skal man ikke regne med, at der kommer nye tiltag som for eksempel et nyt tællesystem. Det vil tidligst kunne fungere fra 1. januar 2017,« siger Poul-Erik Høyer.

Største sag lige nu i BWF er situationen omkring den doping-mistænkte malaysiske spiller Lee Chong Wei.

»Som upartisk præsident er jeg ikke direkte involveret i den. Men jeg vil da gerne snart se nogle resultater. Lige nu er der en høring i gang, og hvad denne ender med, kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om,« siger Poul-Erik Høyer.

Præsident-posten i Badminton World Federation har givet ham plads i IOC.

»7. februar er det et år siden, at jeg blev medlem. Det har været spændende at få sit netværk udvidet og positionere sig i organisationen,« siger Poul-Erik Høyer.

I øvrigt tog han onsdag til Quebec i Canada.

»Her er der Winter World Masters Games, og da jeg er medlem af organisationens bestyrelse, skal jeg naturligvis være tilstede. Men mandag er jeg hjemme igen. Her skal jeg deltage i et vigtigt byrådsmøde,« siger Poul-Erik Høyer, der er medlem af partiet Venstres gruppe i Gribskov Kommune.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.