Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her giver Eggerts afløser den 'fuld æde'

Sidste år bankede, skruede og straffekastede Anders Eggert sig helt i top på VM’s topscorerliste.

Søndag aften sad han helt uden for med den lægskade, der har forhindret ham i at være en del af de 16 spillere, som Ulrik Wilbek havde at gøre godt med i 29-21-sejren over Makedonien i Danmarks første kamp ved EM på hjemmebanen i Herning.

Derfor var spotlyset rettet ind på hans afløser, Casper U. Mortensen, der fik lejlighed til at vise, at man ikke behøver at være bekymret, hvis Eggert mod forventning ikke bliver sin skade kvit.

Fem gange scorede han, og blot en enkelt gang brændte han. Det gjorde ham til dansk topscorer, og var han så tilpas højt oppe i skyerne over den præstation, at han med lidt kækhed turde række ud efter at gøre Eggert kunsten efter og blive hele turneringens topscorer?

- Ha, ha, det kræver vist, at man også får lov til at straffe?

Men det er da måske også efter i dag? (Danmark brændte tre straffe ud af lige så mange mulige, red.)

- Ha, ha. Jeg er glad for mine scoringer i dag, og de chancer jeg får. Men at blive topscorer tænker jeg ikke rigtig så meget over. Det vigtigste er, at vi spiller godt, sagde Casper U. Mortensen.

Ved hver eneste af sine scoringer brølede han glæden ud, for der skulle ikke spares på noget:

- Den fik fuld æde. Det fortjente de også at få med den her kulisse. Det var sindssygt, en drøm, sagde han.

Ulrik Wilbek udtrykte efter træningsturneringen Golden League, der blev spillet forrige weekend, tilfredshed med Casper U. Mortensens form, og nu viste han også, at han ikke lod sig tynge af at træde i Lars Christiansen og Anders Eggerts fodspor:

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke har følt mig presset, og jeg har bare haft fuld fokus. Det her giver også et fingerpeg for resten af turneringen, og jeg er utrolig stolt af holdet i dag. Det kunne ikke være bedre.

Samme stolthed og glæde fandt man også hos Michael V. Knudsen:

- Der var perioder med godt spil, og vi får også vist, at vi er en klasse bedre end Makedonien. Også selvom vi brænder lidt og laver lidt for mange fejl, sagde Knudsen, der blev bakket op af Mikkel Hansen.

- Vi viste, at vi var godt forberedt. Folk gør det godt, og offensivt var det også godt, selvom vi mangler at score på vores chancer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.